Danske piloter rystede over SAS-partners løntilbud

Dansk Pilotforening er ikke tilfreds med, at Regional Jet Oü tilbyder piloter månedslønninger på 13.000 kroner. Formanden undrer sig også over, at selskabet vil flyve med uerfarne piloter.

”Vi nærmer os jo et niveau, hvor.. Jeg har næsten ikke ord for det. Det er bare ikke godt nok”, lyder det fra formanden for Dansk Pilotforening, René Arpe efter Berlingske Business kunne fortælle, at det estiske flyselskab, der til august skal flyve for SAS, tilbyder nyuddannede piloter 13.000-20.000 kroner om måneden uden overenskomst.

Det estiske flyselskab bruger rekrutteringsbureauet PAS Aviation til at finde personale og bureauets direktør, Philip Ashley-Smith, argumenter med, at flyselskabet vil tilbyde unge piloter mulighed for at få kickstartet karrieren.

Men René Arpe er nervøs for, hvad det vil betyde for SAS brand, hvis en SAS-partner skal benyttes som træningsafsæt for unge piloter.

Dansk Pilotforening, der organiserer de fleste SAS-piloter i Danmark, har fået besked fra SAS om, at det estiske flyselskab er sikkerhedsmæssigt i orden. ”Jeg har forstået på SAS, at flyselskabet er sikkert, men SAS har også sagt, at der skal være en overenskomst for piloterne. Hvad niveauet skal være, har jeg ikke hørt noget om. Men om SAS vil acceptere sådanne vilkår? De har ikke meldt noget ud om, at der skal være minimumvilkår, så det vil jeg tro, hvilket er dybt problematisk for SAS’ brand”, siger René Arpe.

Det estiske selskabs løntilbud har mødt skarp kritik fra flere politiske partier, og nu vil Karsten Hønge, SF, stille spørgsmål om personalevilkårene til finansminister Kristian Jensen og transportminister Ole Birk Olesen. Derudover har han sendt et skriftligt spørgsmål til Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.