Danske rejsebureauer får nyt forsikringsselskab

forretningsrejsendeTURISME: Den svenske rejsebureauforening SRF (Svenska Resebyrå Föreningen) har i flere år ført dialog med forsikringsselskaber om at tilbyde medlemmerne holdbar løsning for kravet om rejsegaranti.

Ingen forsikringsselskaber ville tilbyde acceptabel løsning. Derfor indledte SRF for to år siden arbejde med at danne eget forsikringsselskab.

Både DRF og søsterorganisationerne i Norge, Finland og Estland tilkendegav, at de også ville være interesserede i at finde en forsikringsgarantiløsning til deres medlemmer som alternativ til f.eks. bankgaranti.

Det svenske forsikringsselskab blev stiftet i 2015, og en ansøgning om tilladelse til at drive forsikringsvirksomhed blev sendt til den svenske Finansinspektionen i slutningen af året.

Myndighedens behandlingstid forventes at være op til seks måneder. Selskabets foreløbige navn er Vector (passager eller rytter på latin), og SRF håber, at selskabet, når tilladelsen er bevilget, kan skifte navn til Försäkringsaktiebolaget Vector,” skriver Danmarks Rejsebureau Forenings nyhedsbrev.

Forsikringsselskabet, der registreres i Sverige med tilladelse fra den svenske Finansinspektion, skal være specialiseret i rejsegarantiforsikringer.