13 europæiske rejseindkøbere - herunder danske DBTA - har stiftet den europæiske forening BT4Europe. Foto: BT4Europe

Danske rejseindkøbere medstifter af BT4Europe

DBTA har sammen med 12 andre europæiske rejseindkøbere stiftet BT4Europe, der skal være en stærk stemme i Europa. Norge og Sverige er også repræsenteret i foreningen.

En helt ny europæisk forening for rejseindkøbere af forretningsrejser har set dagens lys.

Det er 13 rejseindkøbere fra hele Europa, der sammen har dannet European Network of Business Travel Associations. Det forkortede navn er blot BT4Europe, og nonprofit-foreningen har også en dansk stifter.

Således er Danish Business Travel Association (DBTA) én af stifterne af BT4Europe, der får hovedsæde i Bruxelles. De mange medlemmer er gået sammen for at give indkøbere af forretningsrejser en stærkere stemme i Europa.

’Millioner af europæere tager på forretningsrejse hvert år, og tusindvis af job er blevet skabt og er nødvendige for at gennemføre forretningsrejser. I alle europæiske lande er forretningsrejser på vegne af private virksomheder, offentlig service og ngo’er afgørende for vores økonomier og vores samfund,’ skriver BT4Europe i en pressemeddelelse.

Fokus på tiden efter pandemien
Indkøbere af forretningsrejser havde indtil nu ikke et samlet netværk til at få deres ønsker hørt på europæisk plan, men dette skal BT4Europe altså være med til at ændre på.

Den fælles forening vil bygge bro mellem sine medlemsforeninger og politiske beslutningstagere i Europa. Indledningsvis bliver det største fokus, hvordan markedet for forretningsrejser bliver genoprettet efter coronapandemien.

Det vil desuden blive sat på dagsordenen, hvordan forretningsrejser kan gøres mere bæredygtige, og hvordan man får fremmet digitale processer inden for forretningsrejser.

”Brug for en forenet kraft”
Til at begynde med vil BT4Europe levere et netværk for sine medlemsforeninger, og samtidig ønskes det, at europæiske beslutningstagere har rejseindkøbernes krav med i sine overvejelser i deres beslutninger.

”Der er stærkt brug for en forenet kraft til at repræsentere forretningsrejsendes behov i Europa, og DBTA er stolte af – sammen med de andre nordiske medlemmer – at være stiftende medlemmer i BT4Europe. DBTA blev et stiftende medlem af BT4Europe for at gøre fremskridt i forretningsrejsebranchen på europæisk plan,” siger Bjørk Skieller, formand for DBTA.

Foruden DBTA er de stiftende medlemmer af BT4Europe følgende: NBTA (Norge), SBTA (Sverige), ABTA (Østrig), AEGVE (Spanien), AITMM (Italien), AFTM (Frankrig), ASTM (Schweiz), BATM (Belgien), CORTAS (Holland), FBTA (Finland), NATM (Holland) og VDR (Tyskland).

BT4Europe oplyser, at foreningen fortsat er åben for andre rejseindkøbere, der måtte have interesse i at blive medlem.

 

Relaterede artikler:

Bjørk Skieller er ny formand i DBTA

DBTA skal også holde fokus på miljøhensyn

DBTA lukker mus ind i en ostebutik