Danske SAS-piloter lander ny overenskomst

0

sas cokpit piloterFLYSELSKABER: SAS får ny overenskomst med den danske pilotforening, DPF. Aftalen omfatter en tredjedel af alle piloter i SAS. Tryghed i ansættelsen og et forandringsparat SAS med mindre kompleksitet.

Dansk Pilotforening, DPF, har med SAS udarbejdet ny overenskomst baseret på nutidige vilkår, oplyser SAS. Den nye aftale betyder forenkling, som bl.a. afspejles i, at aftalen kun omfatter 40 sider i forhold til tidligere 238.

I hovedtræk betyder aftalen, at SAS kan agere hurtigere. Samtidig sikrer den tryghed i ansættelsen for den enkelte pilot. Den nye overenskomst er indgået for to år og træder i kraft fra i dag, 1. april.

”Sammen med Dansk Pilotforening har vi taget et stort skridt og har indgået overenskomst, der afspejler nutidens konkurrencesituation.,” siger SAS’ koncernchef, Rickard Gustafson.

”Forhandlingerne har været intense, men hele tiden konstruktive. SAS vil fastholde den skandinaviske model,” siger Niels Møller, formand for DPF og tilføjer: ”DPF har i forløbet værnet om vores kerneværdier, løn, pension og fritid, og med denne overenskomst kan vi nu tage et skridt frem imod en lys fremtid for SAS.”

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz