Danske Sun-Air i stor fyringsrunde

Sun-Air flyver som normalt; dets underdirektør, Kristian Tvergaard, bekræfter fyringsrunde til Radioavisen. Det var ikke muligt søndag for Take Off at få en kommentar fra Sun-Airs ejer, Niels Sundberg. Han begrunder til TV Syd fyringsrunden med kraftig nedgang i omsætningen.

 

Sun-Air, Danmarks tredjestørste flyselskab, er ikke børsnoteret. Der er altså ingen aktionærer, udover Niels Sundberg, til at bøde faldet, når Sun-Air har underskud. Og det har Sun-Air aldrig haft i sine over 30 år – heraf 20 år som ruteflyselskab ud af Jylland.

 

Sun-Air fik i seneste regnskabsår et overskud på 3,5 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 350. mio. kr. Det blev til 205.000 passagerer, en stigning på 5.000.

 
Sun-Air vandt i november Danish Travel Awarden som Bedste Europæiske Flyselskab. Selskabet har 200 ansatte og seks Dornier-jets og fem Dornier-propelfly, begge med plads til 32 passagerer samt to Jetstream.

Sun-Air har ruteflyvning fra Billund til Bruxelles, Düsseldorf, Helsinki, London City, Manchester, Paris og Stockholm City, mens det fra Århus flyver til Gøteborg, Stockholm City og Oslo. På alle ruter er der gratis mad, drikke og aviser.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten