DBTA og COTRA fusionerer og skaber dermed danske største netværksforening for travel managers og deres leverandører. Her foto fra sidste måned, hvor DBTA i København var vært det årlige Nordic Business Travel Summit med deltagelse af de nordiske travel manager-foreninger og deres leverandører. Foto: Danish Business Travel Association.

Danske travel manager-foreninger går sammen

Danish Business Travel Association og COTRA, den jysk-baserede netværksforening for travel managers, fusionerer. De i alt 60 travel managers køber årligt rejseydelser for tocifret milliardbeløb.

DBTA, Danish Business Travel Association, og COTRA, Corporate Travel Denmark, indgår 1. juli et fornuftsægteskab, der skaber den største netværksforening for travel managers i Danmark.

DBTA bliver det fortsættende navn. Efter fusionen bliver alle COTRA-medlemmer medlem af DBTA, men der oprettes et DBTA Vest, der skal sikre fokus på regionen, Jylland, og det lokale netværk, oplyser de to foreninger.

Mens landsdækkende DBTA i dag har cirka 40 travel managers som medlemmer, har COTRA omkring 25. DBTA har omkring 80 medlemmer blandt leverandører som flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

COTRA har også leverandører som medlemmer, her kaldes de partnere og er flyselskaber med trafik til de jyske lufthavne – Air France, British Airways, Brussels Airlines, Danish Air Transport, Finnair, KLM, Lufthansa, Norwegian, SAS, Sun-Air og Turkish Airlines samt de tre primære jyske lufthavne, Billund, Aalborg og Aarhus plus reservationssystemet Amadeus.

Samlet køber de 40 travel managers i DBTA årligt rejseydelser for over 11 milliarder kroner. Der findes ikke noget officielt tal for, hvor meget de omkring 25 travel managers i COTRA årligt bruger på deres rejsebudgetter.

Klik for stort format. Formand for Danish Business Travel Association, travel manager Mette Bank fra Lego System. Arkivfoto.

Større fokus på vigtigheden af travel management
I pressemeddelelsen fra de to netværksforeninger, COTRA og DBTA, glæder de to formænd, Pia Kirk Jensen fra Vestas Wind Systems, og Mette Bank fra Lego System, sig over at fusionen skaber Danmarks stærkeste netværk for erhvervsrejser.

”COTRA og DBTA bliver til ét samlet netværk for alle, der arbejder med travel management og for indkøbere af forretningsrejser, møder og konferencer, men også for leverandører,” hedder det blandt andet.

Sidste arrangement i COTRA-regi bliver årsmødet den 22. maj, hvor foreningen også kan markere sit ti år jubilæum. Selve fusionen mellem de to netværksforeningen markeres på DBTA’s Årsmøde torsdag den 29. august.

Formand for COTRA, Pia Kirk Jensen fra Vestas, siger i pressemeddelelsen i anledning af fusionen:

”COTRA har nu ti år på bagen – og vi har vendt alle muligheder for at sikre et fortsat godt netværk i det jyske. Vi har indtil nu haft fokus på ruteudviklingen i Vestdanmark og det har været værdifuldt, for vi har opnået at blive hørt – og der er ingen tvivl om, at det jyske marked i dag har et stærkt udbud af flyruter.

Vi flytter derfor fokus, forsætter Pia Kirk Jensen, over på vigtigheden af netværket og vi tror, at vi ved at gå sammen med DBTA, kan sætte endnu større fokus på vigtigheden af travel management – uanset hvor i landet man bor.”

Klik for stort format. Formand for COTRA, travel manager hos Vestas Wind Systems, Pia Kirk Jensen, modtog sidste måned den nyindstiftede pris Nordic Travel Manager Award 2019. Foto: Henrik Baumgarten.

Fusion til stor gavn for alle medlemmer
Formand for DBTA, Mette Bank fra Lego System, siger:

”Vi glæder os over, at fusionen nu er en realitet og er sikker på det bliver til stor gavn for samtlige medlemmer.

Danmark er ikke et stort land og vi tror på, at vi i fællesskab kan sætte travel management endnu højere på dagsordenen, både i vores egne virksomheder og hos leverandørerne. Samtidig mener vi, at fusionen sikre Danmark en endnu stærkere stemme i det nordiske, europæiske og globale samarbejde.”

Og general manager for DBTA, Anne Mette Berg, siger: ”Det er en fantastisk nyhed, at COTRA har valgt at fusionere med DBTA.

DBTA har længe ønsket større synlighed udenfor hovedstadsområdet og det får vi nu. Vi har fokus på at tiltrække nye medlemmer og på at blive bedre til at kommunikere om den værdi, vi skaber for medlemmerne – og at man ikke behøver være en stor virksomhed for at få glæde af netværket, siger Anne Mette Berg og tilføjer:

”Så vores mål er nu, at vi i fællesskab med COTRA’s medlemmer, kan tiltrække nye virksomheder til vores fælles netværk.”

Relaterede artikler:

Travel managers klar til nyt fællesmøde

DBTA får ros for Nordic Business Travel Summit

Priser til nordiske travel managers