Travel managerne hos COTRA og DBTA mødes næste måned på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. Arkivfoto.

Travel managers klar til nyt fællesmøde

Rejsekøberne i de to danske foreninger for travel managers, DBTA og COTRA, har igen i år sat hinanden stævne til et medlems- og netværksmøde.

Der forventes omkring 40-50 travel managers fra de to foreninger, COTRA (Corporate Travel Danmark) og DBTA (Danish Business Travel Association) når de 27. september samles til et dagsmøde på Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg. Sinatur er seks hotel- og konferencecentre ejet af Danmarks Lærerforening.

Deltagerne bydes velkommen af de to foreningers formænd, global travel manager i Vestas Wind Systems, Pia Kirk Jensen, fra COTRA, og Mette Bank, travel manager i Lego og formand for DBTA.

Forskellen på medlemsgrundlaget mellem de to foreninger er blandt andet, at COTRA kun har travel managers som medlemmer. Foreningen har primært sine 25 medlemmer i Jylland, mens DBTA dækker hele Danmark og har også leverandører som flyselskaber, hoteller, biludlejning og så videre som medlemmer. DBTA har i alt 120 medlemmer, cirka 40 er travel managers, resten er leverandører. Blandt de nyeste DBTA-medlemmer er Air India, Booking.com, Zleep Hotels og Aalborg Lufthavn.

Mødet med deltagere af travel managers fra de to foreninger har to indbudte talere. Lars Bjerregaard Mikkelsen, lektor ved Aarhus Universitet/Herning, vil blandt andet diskutere emnet ”fremtidens indkøb” ligesom han er kendt for foredraget ”bøller med køller” og vil debattere, hvordan mødedeltagerne bedst tackler indkøb og indkøbere.

Dagens anden key note speaker er erhvervspsykolog og forfatter Helen Eriksen. Hun vil ifølge programmet udfordre deltagerne ved at sætte spørgsmål ved områder som: ”hvorfor vi gør, som vi gør; roller og stillingsbeskrivelser; find den rette plads i organisationen, frigør tid i hverdagen og forandringer og fremsynethed.”

Gør rejseafdelingen mere cool
Blandt de mange områder og emner for dagen er faglige workshops på tværs af de to foreninger med temaet: Design for fremtidens rejseprogram om blandt andet fremtidens teknolog; de 10 vigtigste trends og hvad betyder de for os?; kan man selv lave en video – og andre gode råd til at gøre hverdagen nemmere og rejseafdelingen mere cool, hedder det i indbydelsen.

Der er ikke noget tal for, hvor meget de 25 travel managers i COTRA samlet køber rejser for om året, men DBTA har flere gange fremlagt tal der siger, at deres 40 medlemmer årligt køber rejseydelser for over 10 milliarder kr.

Relaterede artikler:

Succesfuldt årsmøde i jysk rejsenetværk

Travel managers uddelte nordiske hæderspriser

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers