Blandt de knap 60 travel managers og leverandører ved COTRA’s årsmøde forleden i Silkeborg, der også markerede foreningens lukning, var fra venstre Stine Poulsen, MHI Vestas Offshore, Tanja Ryge Ioannou, Arla Foods, Jette Nørskov fra Sun-Air, Kristine Priess og Nomi Kustosz Andersen, begge fra Grundfos, Frederik From Nygaard Eriksen, Lego og Jens Vestergaard fra Air France KLM. Her er de efter dagens møder klar til sejltur på Silkeborgsøerne med skibet ”Mågen.” Foto: DBTA.

Farvel til COTRA – goddag til DBTA

65 travel managers fra virksomheder med årligt køb af rejser for milliarder slår 1. august deres netværksforeninger, COTRA og DBTA, sammen. Forleden blev der sagt pænt farvel til COTRA.

I april oplyste Danish Business Travel Association, DBTA, og Corporate Travel Denmark, COTRA, at de indgår et fornuftsægteskab med DBTA som det fortsættende navn.

Forleden blev sidste arrangement holdt i COTRA-regi, det skete på foreningens årsmøde, hvor COTRA også kunne markere ti års jubilæum.

Dagen begyndte med, at foreningen opløste sig selv forud for fusioneringen af de to netværksforeninger fra 1. august. Selve sammenlægning mellem de to foreninger markeres på DBTA’s årsmøde torsdag den 29. august.

Samlet får det nye og forstærkede DBTA med tilgangen fra COTRA i alt omkring 65 travel managers; DBTA har omkring 40, mens COTRA tæller cirka 25; nogle er medlem af begge foreninger.

Samlet køber travel managerne i DBTA rejseydelser for over 11 milliarder kroner om året – for eksempel flybilletter, hotelovernatninger og billeje, har foreningen oplyst. Har travel managerne i COTRA samme indkøbspower, køber de to foreningers travel managers forsigtigt anslået rejseydelser for skønsmæssigt mindst 15 milliarder kroner om året.

Selve COTRA, der er forankret i det jyske, blev sat i søen for ti år siden for at få flere ruteflyforbindelser til navnlig de tre primære jyske lufthavne, Billund, Aalborg og Aarhus.

Efter fusionen af de to netværksforeninger bliver alle COTRA-medlemmer medlem af DBTA, men en DBTA Vest-styregruppe skal sikre fokus på Jylland. Denne gruppe udgøres af COTRA’s nuværende bestyrelse, men alle medlemmer af det forenede DBTA kan naturligvis stille op til kommende bestyrelsesvalg indenfor DBTA.

Sammenkomst i Silkeborg
Det sidste officielle medlemsmøde i COTRA-regi blev holdt i Silkeborg med Radisson Blu Papirfabrikken som rammen. Hoteldirektør Jesper Madsen bød velkommen ligesom han og salgsdirektør Casper Bock deltog i middagen om aftenen på restaurant 1a i Jysk Musikteater.

Sammenkomsten i Silkeborg havde samlet knap 60 deltagere fra travel managers og leverandører. De kunne først høre rejsebureaudirektør Ole Mortensen tale om rejseapps. Han var leveringsdygtig med gode råd om de bedste og fortalte blandt meget andet om vigtigheden af at have en politik for apps i virksomheden.

Næste på banen var Jon Kjær Nielsen med en stribe forslag til at skabe mere tid i hverdagen og holde fokus på at prioritere de vigtigste arbejdsopgaver. Han gav også gode råd til at ændre vaner.

Efter frokost i hotellets restaurant Michael D. var der fokus på bæredygtighed. Første taler var Head of Public Affairs & Infrastruture Lars W. Andersen fra SAS, om SAS’ strategi for at skabe mere bæredygtig flyvning de kommende år.

Han blev efterfulgt af Vanessa Butina, Director of Sustainable Business hos Scandic Hotels Stockholm. Hun fortalte om Scandics mangeårige og dedikerede arbejde med at forbedre miljøet – et af de mest berømte, der siden har spredt sig til hele verden, er den med at gæsten ikke behøver et rent håndklæde hver dag, det sparer vaskepulver og energi.

Dagens sidste indlæg kom fra DBTA-formand Mette Bank, til daglig travel manager hos LEGO System, samt fra Anne Mette Berg, general manager for DBTA. Duoen fortalte om den kommende fusion mellem COTRA og DBTA, tankerne fra bestyrelserne i de to foreninger om sammenklapningen, det fremtidige samarbejde, det praktiske, GBTA medlemskab og meget andet

Den sidste tale kom fra COTRA’s formand, Pia Kirk Jensen fra Vestas Wind Systems. Hun takkede blandt andet de mange involverede i foreningens arbejde gennem årene, herunder foreningens sekretariat, Ole Kirchert Christensen og Vibeke Schmücker Bjerre.

Også leverandører er medlemmer
DBTA har omkring 80 medlemmer blandt leverandører som flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

COTRA har også leverandører som medlemmer, her kaldes de partnere og er flyselskaber med trafik til de jyske lufthavne – Air France, British Airways, Brussels Airlines, Danish Air Transport, Finnair, KLM, Lufthansa, Norwegian, SAS, Sun-Air og Turkish Airlines samt de tre primære jyske lufthavne, Billund, Aalborg og Aarhus plus reservationssystemet Amadeus.

En række af flyselskaberne er også medlem af DBTA.

Relaterede artikler:

Danske travel manager-foreninger går sammen

Leverandører tilfredse med dansk travel manager-fusion

Satte pris på nordiske travel managers