Danske Sten Daugaard bliver ny midlertidig finansdirektør i giganten Thomas Cook Group. Officielt PR-foto.

Dansker til tops hos Thomas Cook

Rejsegiganten Thomas Cook Group, der blandt andet omfatter Danmarks største charterrejsebureau og Nordens største charterflyselskab, udnævner danske Sten Daugaard som ny finansdirektør.

Sten Daugaard tiltræder sin nye stilling fra 1. oktober, men bliver først officielt ny finansdirektør fra december, oplyser Thomas Cook Group.

Hos Thomas Cook Group, der blandt andet har det største charterrejsebureau i Danmark, Spies, og Thomas Cook Airlines Scandinavia, Nordens største charterflyselskab, afløser Sten Daugaard den nuværende finansdirektør, Bill Scott, der har ønsket at træde tilbage efter årsregnskabet for Thomas Cook Group er præsenteret sidst i november.

Sten Daugaard kender Thomas Cook Group godt, da han i dag sidder i bestyrelsen for Thomas Cook i Tyskland. Danskeren har tidligere været i bestyrelsen for det store danske smykkefirma Pandora ligesom han har været finansdirektør hos blandt andet Lego og LTU Group, der havde LTU International Airways, forgængeren for det siden krakkede tyske flyselskab Air Berlin.

Midlertidig rolle
Ifølge pressemeddelelsen fra Thomas Cook Group skal Sten Daugaard kun midlertidigt have jobbet som finansdirektør. Gruppen er begyndt at søge efter en mere permanent løsning for at få besat den ledige toppost i koncernen.

I en udtalelse siger bestyrelsesformand i Thomas Cook Chairman, Frank Meysman, blandt andet:

”Det glæder mig at vi har fået en person med Stens betragtelige erfaring til at påtage sig den midlertidige rolle som finansdirektør indtil vi har fundet en kandidat, der kan have rollen i længere tid. Jeg ser frem til samarbejdet med Sten gennem den næste fase af Thomas Cook Groups udvikling.”

Thomas Cook Group har ifølge egne oplysninger en årsomsætning i hele koncernen på ni milliarder engelske pund, 22.000 medarbejdere og 190 hoteller. Gruppen er aktiv på 17 primære markeder og har i alt over 20 millioner gæster om året.

Relaterede artikler:

Spies i nyt samarbejde med Emirates

Spies-gæster i godt humør – trods lang forsinkelse

Stort flyselskab lander ny pressechef