Danskere alene på ferie

TURISME: 48 pct. af danskerne har fløjet alene på ferie eller weekendophold, viser undersøgelse fra Aarhus Airport.

Traditionelt er ferier og weekendophold forbundet med tid sammen med familie, partner og venner. I dag er det dog langt fra alle danskere, som tager på ferie i selskab med andre. Det viser ny spørgeskemaundersøgelse, Aarhus Airport har foretaget i samarbejde med Analyse Danmark. Her svarer 48 pct., at de har fløjet alene på ferie eller weekendophold.

Om tendensen siger Kirsten Poulsen, direktør i trendforskningsvirksomheden Firstmove:  ”Vi har længe set dette mønster. At alene-ferier bliver mere almindelige i Danmark skyldes bl.a., at danskerne i stigende grad lever alene. Men også når vi bor og lever med andre, har vi stort fokus på vores individuelle behov. Rejser vi med partner og børn, er der mange personers behov, der skal tilgodeses. Tager vi på ferie alene, kan vi gøre, som vi har lyst og rejse på vores egne præmisser.”

Kirsten Poulsen tilføjer: ”Det er okay at have tid og oplevelser hver for sig, for når vi får opfyldt vores individuelle behov, er vi mere tilfredse mennesker med et større overskud.”

Aarhus Airport har bestilt undersøgelsen for at blive klogere på rejsevaner. 14 pct. af de adspurgte sagde, at de ”mange gange” har været på alene-rejser, 21 pct. svarede at det havde de gjort ”et par gange” og 13 pct. havde gjort det ”en enkelt gang.”

Omvendt havde 52 pct. af respondenterne aldrig været på alene-rejse.

Spørgeskemaundersøgelsen fra Analyse Danmark omfatter ifølge Aarhus Lufthavn et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-74 år. Den omfatter 1.041 respondenter, tilfældigt udvalgt på tværs af bl.a. køn, alder og geografi.