Danskere strømmer til Portugal

Lissabon.

TURISME: Antallet af danske overnatninger i Portugal steg med næsten 20 procent sidste år.

Danske turister rejser til Portugal som aldrig før. Antallet af danske overnatninger i landet steg i 2016 med 19,4 procent i forhold til året før, og i de første to måneder af 2017 har der ligeledes været en pæn stigning i antallet af danske overnatninger på ni procent.

”Vi oplever en enorm efterspørgsel på Portugal for tiden. Det er specielt Lissabon og Porto, der trækker, men der er også stor vækst til Madeira og Algarve,” siger Stig Sommerfeldt Kaspersen fra Portugals Turistbureau til standby.dk.

I alt besøgte 116.000 danskere Portugal sidste år. Det er en vækst på 38 procent i forhold til for fem år siden, hvor finanskrisen fortsat lagde en dæmper på rejseaktiviteten. De danske turister bliver i gennemsnit en uge i Portugal.

Ny rute til Porto Santo

En væsentlig medvirkende faktor til væksten sidste år er en ny vinterrute med Primo Tours fra Billund til ferieøen Porto Santo, der ligger lidt nordøst for Madeira, fortæller Stig Sommerfeldt Kaspersen. Han peger desuden på, at uro og usikkerhed i Tyrkiet og Nordafrika formentlig har fået flere turister til at vælge Portugal som rejsemål i stedet.

Både TAP Portugal, Norwegian, SAS, Primera Air og Ryanair flyver direkte fra Danmark til forskellige destinationer i Portugal.

Turismen er generelt i fremgang i Portugal. Sidste år havde Portugals hoteller i alt 19 millioner gæster – en vækst på næsten 10 procent i forhold til året før. 11 millioner af gæsterne kom fra udlandet.

x

Læs Også

Mindre vækst for turismen i Berlin

Berlin Tourism kom ud af 2017 med et positivt resultat på trods af terror i julen op til årets start og på trods af lukningen af airberlin.

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l'Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Strande og storbyer trækker mest i feriedanskerne, men siden 2015 er danskernes interesse for sommerhuse i udlandet næsten fordoblet, viser ny undersøgelse.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Spies med nye rejsemål fra Jylland

Tilbyder sommerdestination fra Midtjyllands Lufthavn og opgraderer til Thailand fra Aalborg og Billund.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.