Færre danskere rejser på skiferie i år, vurderer forsikringsselskab. Derfor bliver der også mindre behov for hjemtransport med ambulancefly. Pressefoto via LB Forsikring.

Danskerne har færre skiskader

Selvom Europa er mere åbent, har danske skiturister ikke helt indtaget pisterne som i 2020, hvor der sidst var en næsten normal skisæson. Færre er på skiferie i år, vurderer forsikringsselskab.

I hvert fald er antallet af anmeldte skiskader faldet 32 procent efter den første halvanden måned af i år i forhold til 2020.

Der er dog stadig voldsomt travlt hos LB Forsikring i vinterferien. For udfordringer med coronarestriktioner og smitte er der nok af. Det viser tal fra Danmarks, ifølge egne oplysninger, største medlemsejede forsikringsselskab, LB Forsikring.

Falck Global Assistance har indsamlet tallene på skiskader fra 1. januar til 15. februar i år. De viser blandt andet, at næsten en tredjedel færre danskere skal på sygehuset eller fragtes hjem med fly efter skituren i år, end i 2020.

Anne Mette Kirkegaard, skadeschef i LB Forsikring, siger i pressemeddelelsen: ”De færre skader skyldes ikke, at danskerne er blevet bedre til at stå på ski, men at færre er kommet afsted i år, selvom vi har et mere åbent Europa. Det betyder dog ikke, at vi har en rolig tid lige nu. Vi har rigtig travlt, og vi er kun igennem den første vinterferieuge.

Restriktioner og corona-smitte fylder meget hos vores medlemmer. Omkring en tredjedel af vores opkald omkring rejser er fra medlemmer, der er i tvivl om, hvordan deres rejseforsikring dækker i forhold til restriktioner, og hvis de bliver syge med corona,” siger skadeschefen.

Ikke lade sig afskrække fra at booke skiferie
Selvom der lige nu er mange, der er bekymrede for, om de kan komme på ferie, skal man ikke lade sig afskrække fra at booke en skiferie, mener skadeschefen, man skal bare huske at tjekke reglerne på destinationen, inden man tager afsted.

”Det er slet ikke umuligt at komme på skiferie eller en anden slags ferie, hvis man vil det. Rigtig meget af verden er åben igen. Bare husk at tjekke indrejsereglerne, så man ikke ender i en dum situation. Det er også en god ide at tjekke ens rejseforsikring, inden man rejser, så man kan se, hvordan man er dækket. Man kan finde svar på langt de fleste spørgsmål om corona og rejser på vores hjemmeside, så man selv kan tjekke op på det, uden at skulle ringe og vente i kø,” siger Anne Mette Kirkegaard.

Selvom vi kun er halvvejs igennem skisæsonen, vurderer skadeschefen, at der vil være færre skiturister og også færre skader i 2022 end vanligt. ”Sammenligner vi med 2020, så ender vi nok med at have færre brækkede knogler og beskadigede ledbånd, men flere der skal have hjælp på grund af coronarelaterede skader,” siger Anne Mette Kirkegaard.

LB Forsikring består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. LB Forsikring har over 412.000 medlemmer i Danmark.

Relaterede artikler:

Rejsebureauforeninger kan ikke genkende Gouda-tal

Alarmcentral advarer skiturister i bil om coronabump

Raskmeldte er for hurtige til at booke ny ferie