Mallorca er en af de destinationer, som danske turister igen besøger. Arkivfoto: Spies.

Danskernes rejselyst boomede i uge 27

Omsætningen hos flyselskaber og rejsebureauer i Danmark steg med over 50 procent i den første uge i juli, viser tal fra Nets. Omsætningen på danske hoteller stormede også frem først i juli.

Forbrugerne fik travlt med at bestille rejser og svinge dankortet hos de danske rejsebureauer og flyselskaber, da Udenrigsministeriet den 25. juni opdaterede rejsevejledningerne og dermed igen gjorde det muligt for danskerne at rejse på ferie til 26 europæiske lande.

Det fremgår af betalingstjenesten Nets såkaldte business-barometer, som giver et overblik over hvordan handlen i Danmark udvikler sig fra uge til uge fordelt på forskellige brancher.

I Nets business-barometer for uge 27 – altså perioden fra 29. juni til 5. juli – steg omsætningen i kategorien ”flyselskaber og rejsebureauer” således med 51 procent i forhold til ugen før.

Stor fremgang for attraktioner
Den procentvis vækst i rejsebranchen blev kun overgået af to andre kategorier i business-barometeret – nemlig ”It, telecom og forbrugerelektronik” med en stigning på 368 procent og ”underholdning og attraktioner”, som steg med 102 procent.

De danske attraktioner oplevede dermed i uge 27 den travleste uge siden februar, skriver Nets i business-barometeret.

Nets vil af konkurrencemæssige hensyn ikke oplyse de konkrete omsætningstal bag den procentvise udvikling, som barometeret viser, fortæller selskabets pressemedarbejder til STANDBY.dk.

Lille tilbagegang i uge 28
Mens forbrugerne i uge 27 åbenbart fik travlt med at købe charterrejser og flybilletter, så stilnede deres lyst til at rejse sydpå allerede lidt af i ugen efter.

I Nets business-barometer for uge 28 – perioden fra 6. til 12. juli var der nemlig en tilbagegang i kategorien ”Flyselskaber og rejsebureauer” på 7,5 procent i forhold til ugen før. ”Underholdning og attraktioner” gik ligeledes tilbage – med seks procent – i forhold til uge 27.

Nordjyske hoteller i top
Omsætningen på de danske hoteller stormede til gengæld frem i både uge 27 og 28, viser Nets business-barometer.

I kategorien ”Hoteller” var der i uge 27 en fremgang i omsætningen på 28 procent i forhold til ugen før, og fremgangen fortsatte i uge 28, hvor hotellerne kunne notere en fremgang på 29,5 procent i forhold til uge 27.

Det placerer hotellerne helt i top af business-barometer som den branche i Danmark, der har haft den største procentvise omsætningsvækst i den anden uge af juli. Særligt stor var for hotellerne i Nordjylland, som havde en vækst på 46 procent i forhold til ugen før, fortæller Nets.

I uge 28 var omsætningen på hotellerne i øvrigt kun 15 procent efter det historiske gennemsnit, ”og udviklingen tegner til, at de snart får lukket hullet helt,” skriver Nets i business-barometer.

 

Relaterede artikler:

Efter genåbning: stor stigning af danskere i udlandet

Forlængede rejsevejledninger dyre for rejsebureauer

Danmark åbner for seks lande udenfor Europa