Uniformeret personale fra Korean Air under et airshow i Paris. Arkivfoto fra Airbus.

Datter af flyselskabspræsident suspenderet

Datter af koncernchefen i Korean Air, hvor hun er vicepræsident, smed angiveligt på et møde vand på en ansat. Hendes søster tvang for 4 år siden fly fra selskabet tilbage til gaten, hvilket gav fængselsstraf.

Sydkoreanske Korean Air suspenderede mandag sin koncernchefs yngste datter, en af vicepræsidenterne i Skyteam-medlemmet, mens politiet undersøger forlydender om, at hun under et møde i et raserianfald smed vand i hovedet på en højtstående medarbejder fra et reklamebureau.

36-årige Cho Hyun-min, også kaldet Emily, der er vicepræsident med ansvar for marketing i flyselskabet, har undskyldt og kaldt sit opførsel ”tåbelig og hensynsløs,” skriver BBC. Cho Hyun-min mistede angiveligt temperamentet, fordi personen fra reklamebureauet ikke kunne svare på hendes spørgsmål under mødet i Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Foreløbig har over 50.000 sydkoreanere underskrevet en erklæring til landets præsident om at flyselskabet ikke skal have ret til at bruge navnet Korea. ”Det er en national skændsel, at denne familie, Cho, fortsætter med at skabe pinlig opmærksomhed mens de laver forretninger under varemærket Korea,” står der blandt andet i erklæringen.

Storesøster blev fængslet
Cho Hyun-min er lillesøster til Cho Hyun-ah, der i 2014 i et raserianfald beordrede et fly fra Korean Air tilbage til gaten i New Yorks JFK-lufthavn, hvorfra det skulle til Seoul.

Cho Hyun-ah, der også bliver kaldt for Heather, var på det tidspunkt også vicepræsident i Korean Air. Hun var passager på første klasse og gik i selvsving over, at hun inden afgang fik serveret en pose macadamianødder i en pose fremfor på en tallerken!

Hun beordrede flyets kaptajn til at returnere til gaten, hvor hun fik smidt det medlem af kabinebesætningen af flyet, der havde serveret nødder på den ”forkerte måde.”

Efter hjemkomsten til Sydkorea blev Cho Hyun-ah efterfølgende fyret som vicepræsident i Korean Air og fik fem måneders fængsel for overtrædelse af den sydkoreanske luftfartslov og magtmisbrug.

Problemet med for eksempel Cho-familien er, skriver nyhedsbureauet Reuters, er at de sidder på toppen af det sydkoreanske samfunds riskage. Deres familie kontrollerer konglomeratet Hanjin Group. Det er et af de såkaldte chaebols i Sydkorea, store koncerner der kontrollerer cirka halvdelen af landets økonomi. Ordet chaebol kommer af de to koreanske ord for henholdsvis ”velstand” og ”klan.” Blandt Sydkoreas andre stor chaebols er giganter som Samsung, LG og Hyundai.

I dag 44-årige Heather Cho er hovedarving til Hanjin Group, der blandt meget andet har en kontrollerende indflydelse i Korean Air. Sidste måned kom det frem, at hun nu atter er i sving for Hanjin Group, denne gang er hun – sammen med en amerikansk meddirektør – blevet sat i spidsen for fire hoteller under Hanjin Group, KAL Hotel Network.
Det vides ikke, om der serveres macadamianødder på direktionsmøderne i KAL Hotel Network…

Relaterede artikler:

Vred datter af flypræsident kan komme i fængsel

Latterliggjort flychef løsladt

Milliarder af flysæder på indenrigsruter

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.