Deutsche Bahn håber i år på over 150 millioner passagerer på sine fjerntog. Arkivpressefoto med et IC4-tog: Wolfgang Klee for Deutsche Bahn.

DB forventer 150 millioner passagerer med fjerntog

Den tyske toggigant Deutsche Bahn Group fik i 2022 et milliardoverskud ovenpå pandemien. Fremgang på DB’s langruter forventes at fortsætte i år, selv om deres punktlighed skal forbedres.

Hjulpet godt på vej af sit logistikfirma DB Schenker og tilbagevendte togpassagerer, fik Deutsche Bahn Group sidste år et EBIT-overskud (indtjening før renter, skatter og afskrivninger) på 1,3 milliarder euro, næsten 10 milliarder kroner, ud af en koncernomsætning på over 56 milliarder euro, cirka 420 millioner kroner. Det oplyser DB i en pressemeddelelse.

Deutsche Bahn Group, der under coronaårene 2020 og 2021 tabte milliarder af euros, var sidste år også plaget af eftervirkningerne af pandemien, hvortil kom krigen i Ukraine samt stigende inflation og energipriser.

I præsentationen af regnskabet for 2022 sagde Richard Lutz, DB’s koncernchef: “Efterspørgslen er god og den fortsætter med at vokse. Navnlig klimavenlig mobilitet boomer – går alt vel, forventer vi her i 2023 at få et markant stykke over 150 millioner passagerer på vores fjerntog. Men vores punktlighed på fjerntogene skal forbedres hurtigst muligt, så vi giver Tyskland det effektive og punktlige togsystem, Tyskland fortjener.”

Kun to ud af tre af Tysklands fjerntog, 65 procent, kørte sidste år til tiden, til sammenligning var tallet 75 procent i 2021.

Solgte 52 millioner 9-Euro-billetter
I alt blev der solgt to milliarder passagerbilletter til alle DB’s tog sidste år, generelt 40 procent mere end i 2021. På fjerntogene var stigningen 61 procent i forhold til 2021, hvor der blev solgt fjerntogsbilletter for 4,8 milliarder euro sidste år.

Med til at give det gode salg af togbilletter sidste år hos DB, var den såkaldte 9-Euro-Ticket, der mellem juni, juli og august sidste sommer gav nærmest ubegrænset adgang til offentlig transport i Tyskland, dog ikke til fjerntogene. I alt blev der solgt 52 millioner 9-Euro-billetter sidste år, oplyser DB.

DB oplyser også, at datterselskabet DB Arriva, der kører togstrækninger i Europa, blandt andet i Danmark, sidste år gav overskud.

DB Group forventer at få et underskud i dette 2023-regnskabsår på en milliard euro.

 

Relaterede artikler:

DSB får mere kapacitet til internationale togrejser

Stort rejsebureau sælger stadig flere togrejser

EU støtter projekter om mulige nye togruter