De bedste kombinationer af lufthavne og flyselskaber

billund-lufthavn-1.jpgDer kan være meget at spare ved at kende de bedste kombinationer af flyselskaber og lufthavne, når man skal bestille flybilletter til sommerferien.

I visse tilfælde kan det betale sig for sjællændere at flyve ud af Jylland, mens det oftest betaler sig for jyder at rejse ud af København. I nogle tilfælde ligger de bedste tilbud i Hamburg Airport.

Travelmarket.dk tjekker hver fjerde uge billetpriserne til 10 europæiske og 10 oversøiske destinationer fra fire danske lufthavne og fra lufthavnen i Hamborg. Resultaterne publiceres i Dansk Flyprisindex.

I den seneste udgave er der fokus på hvilke lufthavne og hvilke flyselskaber som tilbyder de billigste tilbud med afrejse i uge 28 fra den 8. til den 14. juli.

Amsterdam: Selv om KLM flyver direkte fra Billund og Aalborg, er det for dyrt. Rejs ud af København med SAS til 909 kr. eller med KLM til 954 kr. ud af Hamborg. Fra Aalborg, Aarhus eller Billund er prisen det dobbelte.

Barcelona: Vueling er prisledende fra Aalborg og Hamburg til Barcelona El Prat, mens Ryanair fra Aarhus og Billund kan tilbyde Girona Costa Brava Airport. I alle tilfælde ligger prisen mellem 1.400 kr. og 2.000 kr.

Berlin: Direkte fra København er den billigste billet med easyJet til 790 kr. Ved rejser fra jyske lufthavne eller fra Hamborg betales to eller tre gange så meget.

London: Her gør man klogt i at rejse ud af København med easyJet til Gatwick eller Stansted eller tage Ryanair fra Aarhus eller Billund til Stansted. Så kan man rejse for under 1.000 kr., mens der skal 50 – 100% mere til, hvis man vil rejse fra Aalborg eller Hamborg.

Oslo: Fra Billund, Aalborg og København er prisspændet med Norwegian mellem 600 kr. og 950 kr. Tager man med Ryanair fra Aarhus, kan man flyve til Rygge Moss syd for Oslo for 149 kr.

Paris: Fra danske lufthavne koster det mellem 1.650 og 2.800 kr. Fra Hamburg Airport er prisen 1.160 kr. med Air France.

Prag: Her er det bedst med afrejse fra København eller Hamborg frem for de jyske lufthavne. Returbilletten koster det halve af, hvad den koster fra Aalborg, Aarhus eller Billund. Her er der op til 1.000 kr. at spare pr person.

Rom: Her koster returbilletter fra 892 kr. med Ryanair fra Billund til Ciampino. Det er halv pris i forhold til billigste selskab ud af København og en tredjedel af prisen fra lufthavnene i Aalborg og Aarhus.

Stockholm: Her vælger man Københavns Lufthavn og rejser med Norwegian til Arlanda og retur for 717 kr. Fra de jyske lufthavne eller Hamburg Airport, skal man regne med en merudgift på mindst 100%.

Wien: Her er det er to eller tre gange dyrere at rejse ud af jyske lufthavne end fra København eller Hamborg. Fra København flyver NIKI retur for 699 kr., og fra Hamborg er det airberlin, der gør turen for 852 kr. Dyrest er Air France-KLM fra Billund til 2.428 kroner.

“Der er stadig mange gode tilbud. Det kræver blot, at man sammenligner mellem lufthavne og flyselskaber. Her vil det hurtigt vise sig, at en køretur i bil eller tog til nærmeste lufthavn med et godt tilbud ofte kan spare 2 voksne og 2 børn for flere tusinde kroner,” siger adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.