De rejser, vi gerne vil nå

Tiden, hvor man planlagde sine rejser med udgangspunkt i traditionelle turistattraktioner, er forbi. En undersøgelse fra Hotels.com viser, at vores ønsker er spækket med kultur, selvrealisering, naturoplevelser og søgen efter ny viden.

Mest overraskende er måske, at 36% ønsker at rejse med forældre eller bedsteforældre – især vil man gerne søge visdom og samvær med sine favoritbedsteforældre. Det er mere eftertragtet end at gøre det sammen med kendte (8%), søskende (33%) eller på egen hånd (19%).

Nordlys (36%), Frihedsgudinden (31%) og Den Kinesiske Mur (28%) ligger højere på listerne end Taj Mahal og helikopter over Grand Canyon. 11% vil gerne se et dragshow, besøge en kaffeplantage (11%), tage til Ipanema/Copacabana-stranden i Brasilien (10%) eller besøge en indianerlandsby (8%).

Arbejde eller studier i udlandet er med 28% lige over ønsket om at lære et nyt sprog eller en ny færdighed (27%) og at springe i faldskærm (26%). 28% foretrækker at gå på opdagelse i mindre byer, mens 26% stadig ønsker at kunne tilføje en selfie fra Route 66 på de sociale medier.

De fem mest eftertragtede oplevelser langt fra alfarvej er at arbejde eller studere et år i udlandet (28%), tage på roadtrip gennem afsidesliggende småbyer (28%), lære et nyt sprog eller en ny færdighed i udlandet (27%), springe i faldskærm (26%) og dykke med hajer (23%)

Undersøgelsen blev foretaget af Hotels.com for at fejre Rewards-programmet, som giver Rewards-medlemmer én bonusovernatning, hver gang de har haft 10 overnatninger. Her vil danske rejsende helst tilbringe deres bonusovernatning i New York (37%), Las Vegas (22%), Tokyo (19%), Sydney (17%) og Dubai (17%).

Under ’overnatning med stil’, bliver der drømt om at bo på et slot, et undervandshotel eller i en strandhytte, men førstepladsen på Top 10 indtages af The Plaza i New York.

Listernes Top 10 over overnatningssteder: The Plaza, New York (29%), en strandhytte (23%), et undervandshotel (21%), et slot (20%), The Ritz, Paris (20%), Emirates Palace, Abu Dhabi (19%), I en trækrone (19%), Burj Al Arab Jumeriah, Dubai (17%), The Beverley Hills Hotel, Beverley Hills (16%) og Bellagio, Las Vegas (16%).

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.