De rejser, vi gerne vil nå

Tiden, hvor man planlagde sine rejser med udgangspunkt i traditionelle turistattraktioner, er forbi. En undersøgelse fra Hotels.com viser, at vores ønsker er spækket med kultur, selvrealisering, naturoplevelser og søgen efter ny viden.

Mest overraskende er måske, at 36% ønsker at rejse med forældre eller bedsteforældre – især vil man gerne søge visdom og samvær med sine favoritbedsteforældre. Det er mere eftertragtet end at gøre det sammen med kendte (8%), søskende (33%) eller på egen hånd (19%).

Nordlys (36%), Frihedsgudinden (31%) og Den Kinesiske Mur (28%) ligger højere på listerne end Taj Mahal og helikopter over Grand Canyon. 11% vil gerne se et dragshow, besøge en kaffeplantage (11%), tage til Ipanema/Copacabana-stranden i Brasilien (10%) eller besøge en indianerlandsby (8%).

Arbejde eller studier i udlandet er med 28% lige over ønsket om at lære et nyt sprog eller en ny færdighed (27%) og at springe i faldskærm (26%). 28% foretrækker at gå på opdagelse i mindre byer, mens 26% stadig ønsker at kunne tilføje en selfie fra Route 66 på de sociale medier.

De fem mest eftertragtede oplevelser langt fra alfarvej er at arbejde eller studere et år i udlandet (28%), tage på roadtrip gennem afsidesliggende småbyer (28%), lære et nyt sprog eller en ny færdighed i udlandet (27%), springe i faldskærm (26%) og dykke med hajer (23%)

Undersøgelsen blev foretaget af Hotels.com for at fejre Rewards-programmet, som giver Rewards-medlemmer én bonusovernatning, hver gang de har haft 10 overnatninger. Her vil danske rejsende helst tilbringe deres bonusovernatning i New York (37%), Las Vegas (22%), Tokyo (19%), Sydney (17%) og Dubai (17%).

Under ’overnatning med stil’, bliver der drømt om at bo på et slot, et undervandshotel eller i en strandhytte, men førstepladsen på Top 10 indtages af The Plaza i New York.

Listernes Top 10 over overnatningssteder: The Plaza, New York (29%), en strandhytte (23%), et undervandshotel (21%), et slot (20%), The Ritz, Paris (20%), Emirates Palace, Abu Dhabi (19%), I en trækrone (19%), Burj Al Arab Jumeriah, Dubai (17%), The Beverley Hills Hotel, Beverley Hills (16%) og Bellagio, Las Vegas (16%).

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.