Deluxe cruises har aldrig været billigere

”Man kan nu rejse på krydstogt to gange om året, for samme pris som et kostede tidligere. Vores gæster er glade, men rederierne taber store penge. Og rejsebureauerne skal jo også sælge mere for at fastholde indtjeningen. Det sidste er heldigvis ikke så svært, med de ’fantasi priser’ vi ser,” fortsætter han.

”Det skyldes ikke de tragiske omstændigheder med Costa, men er en kombination af flere faktorer. Det amerikanske marked er ekstremt følsomt overfor uro, som i Egypten, Syrien og Grækenland. De amerikanske gæster bliver hjemme eller søger andre destinationer og da de fortsat udgør langt hovedparten af passagererne på Deluxe skibene, rammer det hårdt”, fastslår Jesper Boas Smith.

Deluxe markedet (5 – 6 stjernede mindre skibe) har haft betydelig stigning i form af nybygninger. Rederiet Seabourn har de seneste tre år øget kapaciteten med 220% og udbyder nu 1.350 flere senge hver uge. Rederiet Oceania blander sig nu også i Deluxe markedet og har de seneste 12 måneder søsat yderligere 2.516 senge. Crystal Cruises har fra april i år indført ’all inklusive’, og dermed kommer yderligere 2.060 senge i Deluxe klubben. Alt i alt er der tale om en fordobling af Deluxe segmentet.  

Skrevet af Flemming Juul