Aboriginerfolket Wunambal Gaambera, de oprindelige ejere af landområdet Kimberley i den nordlige del af Western Australia, er valgt som gudforældre for krydstogtskibet Seabourn Persuit. PR-foto via Seabourn Cruise Line.

Luksuskrydstogtskib får usædvanlige gudforældre

Normalt får krydstogtskibe film- og musikstjerner eller bestyrelsesformandens hustru som gudmor. Men når Seabourn Pursuit officielt navngives, er der valgt en stamme fra Australien.

Ultraluksuskrydstogtskibet Seabourn Pursuit er det nyeste af de syv skibe i flåden hos Seabourn Cruise Line, der ejes af verdens største krydstogtrederi, Carnival Corporation.

Det 170 meter lange skib, der kom i trafik hos Seabourn i august sidste år, har kostet 265 millioner dollars, cirka 1,8 milliarder kroner. Pursuit har plads til 264 passagerer med to i hver af sine 132 kahytter og suiter, når alle sengepladser er i brug, kan skibet tage 317 passagerer. Hertil kommer en besætning på 120.

Og som alle andre skibe, skal også Seabourn Persuit have en gudmor, en gudfar eller i dette tilfælde: gudforældre. De forestår navngivningen, der for Persuits vedkommende finder sted den 29. juni ved Ngula Jar Island (Vansittart Bay) udfor Uunguu Coast i den nordlige del af Australiens største delstat, Western Australia.

Og som gudfædre har rederiet valgt aboriginerfolket Wunambal Gaambera, de oprindelige ejere af landområdet Kimberley. Valget hænger sammen med, skriver Seabourn i en pressemeddelelse, at skibet blandt andet vil besøge dette område og andre i Stillehavsregionen under fremtidige krydstogter.

Fælles værdier
I pressemeddelelsen siger Natalya Leahy, koncernchef for Seabourn-rederiet: ”Ingen vil kunne give Seabourn Persuit en bedre velsignelse end Wunambal Gaamber-folket. Vi ønsker med valget af skibets gudforældre at ære den oprindelige befolkning i et af de områder, vi besøger.”

Valget af Wunambal Gaambera-folket er ikke kun noget symbolsk, men en handling der skal vise Seabourns’ fokus på bæredygtig turisme. Ligeledes vil Seabourn økonomisk bidrage til at styrke Wunambal Gaambera-folket ved at købe håndværk fremstillet af stammen til salg ombord på skibet, oplyses det.

Catherine Goonack, forperson for Wunambal Gaambera Aboriginal Corporation, siger i pressemeddelelsen: ”Vi, Wunambal Gaambera-folket, har et ansvar for at passe på vores land. De økonomiske bidrag fra Seabourn vil hjælpe os med dette og være med til at styrke vores Wanjina Wunggurr-kultur og skabe nye økonomiske muligheder for vores folk.”

Seabourn Persuits krydstogt, hvor navngivningen er omfattet, er en 14-dages rejse med overskriften ”Discovering the Kimberley.” Det starter den 22. juni i Broome i Western Australia og besøger Lacepede Island, Talbot Bay, Montgomery Reef, Freshwater Cove, Kuri Bay, Hunter River, Ashmore Reef og King George River, inden det slutter 2. juli i Darwin, hovedbyen i Northern Territory.

 

Relaterede artikler:

Albatros Expeditions: Nyt krydstogtskib navngives i København

Popstjerne gudmor for nyt krydstogtskib

Kvindelig eventyrer gudmor for nyt krydstogtskib