Den gamle redaktør fylder rundt

Preben Jack Petersen.

PEOPLE: Redaktør og stifter af Stand By, Preben Jack Petersen, fylder 80 år i dag.

Af Ejvind Olesen

Han benægter ikke, at han hurtigere bliver træt end før i tiden. Han er i dag, når han bliver 80, en ung mand i en gammel mands krop. Den slags er vi mange af. Alle har vi lyttet til regeringen, som vil have danskerne til at arbejde længere.

Preben har haft et strengt forår på mange måder, da han for nylig måtte sige farvel til sin elskede samlever gennem 35 år, Inger Ollendorf. Nu er han alene, men har ikke tænkt sig at stoppe med den periodevise udgivelse af Travel People med sigte på den skandinaviske rejsebranche. Især Grønland har hans store interesse.

Ikke alle var lige begejstrede for hans artikler gennem de mange år, fra han startede med at udgive Stand By og konkurrerede med Take Off, men hans viden og velskrevne journalistik kunne ingen benægte.

Når han i 1982 startede Stand By var det fordi han syntes, at den daværende udgiver af Take Off var alt for begejstret for SAS og andre monopol flyselskaber og helt glemte den markante chartertrafik.

For den der skriver disse linjer har konkurrencen været mærkbar og nu og da til irritation, men kun over småting, og de seneste mange år har den kollegiale kontakt været udtalt.

Kun skuffer det, når man i en fødselsdagsomtale skal læse, at Preben var modstander af Radio Merkur og var på holdet, der startede P3 for at tage kampen op. I dag ville han nok have været på det modsatte hold. Især hvis han følger serien på TV2.

Omkring det skandinaviske gjorde han Stand By til et stærkt fagligt medie og var før den tid DR og Jyllands-Postens korrespondent i flere år fra Sverige.

Den runde dag ligger fast, nemlig i dag fredag den 28.april. Det gør hans udgivelse af Travel People sjældent. ”Bladet kommer, når der er økonomi til det. Det må I finde jer i. Men jeg giver ikke op.” siger han.

Fødselsdagen fejres hjemme i stilhed efter den sørgelige begivenhed for kort tid siden. En større fest følger.