Den meget ”familiære” British Airways-besætning med primært mødre og døtre samt en enkelt far og datter til gruppefoto. Foto: British Airways.

Det bliver i familien hos British Airways

På søndag fejrer briterne Mors Dag – forud for dagen havde British Airways sammensat en hel kabinebesætning udelukkende med mødre og deres døtre samt en enkelt far og hans datter.

Forud for Mors Dag, som briterne markerer på søndag, den 31. marts – i Danmark er det først 12. maj – havde kreative mennesker hos British Airways fået ideen om den meget familienære kabinebesætning.

Besætningen fløj fra London Heathrow, BA’s hovedlufthavn, til Abu Dhabi i De forenede Arabiske Emirater og retur – og kabinebesætningen på BA-flyet blev kun udgjort af mødre og deres døtre samt en enkelt far og hans datter.

Selv om de ti kabineansatte alle arbejder for det samme flyselskab, sker det hyppigere at en mor og datter passerer hinanden på hver deres flyvning – end at de arbejder på samme fly.

I alt havde de ti medlemmer af kabinebesætningen på den særlige flyvning fra London til Abu Dhabi 47 års anciennitet hos British Airways. Og ikke i alle tilfælde var det moderen, der først blev ansat hos BA, men datteren, hvorefter moderen fulgte efter, hedder det i en pressemeddelelse fra Oneworld-medlemmet.

Mange nyansatte
Symptomatisk for den særlige besætning mellem London og Abu Dhabi var, at ganske få havde særlig lang anciennitet i British Airways. Medarbejderen, der havde været længst hos flyselskabet, begyndte i 2008 – den nyeste i crewet kom først til sidste år.

Der er flere eksempler på, at datteren blev ansat før moderen – for eksempel Christina Shepherd, der kom til BA i 2013, hendes datter, Trinette, var allerede begyndt i 2008.

BA har ruter til 82 lande
I den kommende sommersæson får British Airways ruter til op 224 lufthavne i 82 lande.

British Airways er med i International Airlines Group (IAG), der blandt andet også ejer spanske Iberia og irske Aer Lingus. Qatar Airways ejer i øvrigt 20 procent af International Airlines Group.

Det nuværende British Airways, der i år fylder 100 år, blev etableret i 1974 ved sammenlægningen af British Overseas Airways Corporation (BOAC) og British European Airways (BEA).

Relaterede artikler:

Tre flyselskaber har hver sin rekord

Kendt profil skifter til British Airways

Qatar Airways har øget fokus på Norden