Besætningsmedlemmer fra DFDS markerer at rederiet har hejst Pride-flaget på sine to skibe mellem København og Oslo. Screendump fra DFDS-video på Facebook.

DFDS hylder Copenhagen Pride

Som opbakning til den igangværende Copenhagen Pride Week har DFDS hejst det regnbuefarvede flag på sine to skibe mellem København og Oslo. Flere i rejsebranchen markerer LGBT Pride Week.

DFDS Seaways har netop sendt det regnbuefarvede flag til tops på sine to skibe på rederiets største passagerrute – mellem Oslo og København. Både Crown og Pearl, begge med efternavnet Seaways, har således i disse dage det kulørte flag i masterne for at vise DFDS’ opbakning til Pride Week i København.

”I disse tider synes vi det var en god mulighed for at vise vores støtte til alt, hvad Pride står for, og til at opfordre vores rejsende til at tage del i Copenhagen Pride-paraden i Københavns gader i morgen, lørdag (18. august, red),” siger Kevin Helsinghof, salgsdirektør i DFDS.

DFDS har også i år bakket op om Pride-ugerne i Amsterdam og London.

Spies, Europcar og hoteller til Pride-parade
Lørdagens Copenhagen Pride parade har rekordtilmelding med 163 indslag i paraden, fra rejsebranchen er sponsorerne Brøchner Hotels, Clarion Hotel Copenhagen Airport (det tidligere Hilton Copenhagen Airport), DSB, Europcar og Spies.

Lørdagens Copenhagen Pride-parade forventes at have omkring 30.000 deltagere på de 3,3 kilometer fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen ved Tivoli Det er 9. år i træk at Spies er med, oplyser charterrejsebureauet. Temaet for Spies’ store vogn (Vogn 30) vil være ”Rosè og Riviera” og den bemandes med 40 feststemte Spies-ansatte og venner af huset.

”Deltagerne i LGBT-festivalen er en vigtig målgruppe for os. De rejser mere end andre til blandt andet storbyer og vores 18 Sunprime voksenhoteller. Vores målinger viser, at deltagelsen i paraden giver de ønskede resultater. Og så står paraden for det, Spies også står for: fest og farver,” siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

På dansk er LGBT en forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner.

I øvrigt har Brøchner Hotels fået lov af myndighederne til at spærre noget af Sankt Peders Stræde i det indre København af i forbindelse med Copenhagen Pride i morgen, lørdag.

Det sker ved kædens hotel SP (Sankt Peders Stræde) 34, hvor der skal være street party med live musik og DJs, streetfood og pop up barer. På Hotel Danmark, der også hører under Brøchner Hotels og som ligger overfor Tivoli, forsætter Pride-festen lørdag aften på hotellets tagterrasse. Der er fri adgang til Love Fest på både Hotel SP34 fra klokken 15-20 og på The Rooftop på Hotel Danmark fra klokken 16-23.

Klik for stort format. En brandbil fra Stockholms hovedlufthavn, Arlanda, køler deltagere i Stockholm Pride af ved årets festival. Foto Swedavia.

Også Pride-markering på Stockholm Arlanda
Da Pride-ugen tidligere på måneden blev holdt i Stockholm blev Pride-flaget hejst over Arlanda-lufthavnen af blandt andet lufthavnsdirektør Peder Grunditz.

Det var 18. år i træk, at de svenske lufthavnsmyndigheder, Swedavia, viste flaget for at signalere et inkluderende og fordomsfrit Swedavia, der i øvrigt er medsponsor af Stockholm Pride.

Relaterede artikler:

København bliver vært for WorldPride 2021

Hård kritik af USAs sydstater

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien