John Solové på en af sine hjemmebaner, New York, her er han til fagrejsemessen International Pow Wow tilbage i 2005. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Dødsfald i den danske rejsebranche

I en alder af blot 71 år er John Solové død – han var i halvdelen af sit liv en kendt og anerkendt sælger hos SAS Danmark. Han begraves i eftermiddag fra Mosaisk Vestre Begravelsesplads i København.

John Solové, der i årtier var en af de mest kendte og respekterede profiler i SAS’ før så store salgsafdeling i Danmark, er død i en alder af blot 71 år efter flere års slagsmål med kræften.

Nyheden om John Solovés død er først i dag blevet kendt udenfor inderkredsen via et opslag på hans Facebook-side. Begravelsen foregår i dag, tirsdag, klokken 14 fra Mosaisk Vestre Begravelsesplads ved Vestre Kirkegaard i København.

Da John Solové, der var uddannet merkonom fra Copenhagen Business School, i 2012 takkede af efter næsten 35 år i SAS, skrev STANDBY.DK blandt andet:

”John Solové ville have været et fund for ethvert flyselskab, men hans hjerte har banket i 35 år for SAS. Han har stået imod enhver storm og har loyalt kæmpe for sit flyselskab, både når det var let i opgangstider, og når det gik den modsatte vej.

Salgskonsulent, key acount manager, titlen er ikke afgørende. Utallige rejsebureauansatte har han haft med på studieture og med særlig glæde til sin favorit, New York. Masser af weekender har han brugt. Altid parat, når der blev kaldt.”

Der var aldrig noget, der var umuligt
En af John Solové nære kolleger gennem 20 år i SAS var Niels-Henrik Hansen, der i sine mange år i SAS blandt andet var salgsdirektør fra 1995 til 2003 og dermed John Solovés chef i den periode.

Niels-Henrik Hansen siger: ”John var altid kundernes bindeled og han har gjort en kæmpe indsats for turoperatørudviklingen i Danmark. Han arbejdede blandt andet tæt med Profil Rejser og daværende Dane Tours og DSB Rejsebureau, hvor han var med til at skabe forudsætninger for, at rejselysten blev stor blandt almindelige passagerer. Navnlig var John med til at udvikle rejser til store asiatiske og amerikanske rejsemål.

Der var aldrig noget, der var umuligt for John. Hans salgsevner var unikke og han var fantastisk til at opfinde nye rejsemål og kundegrupper,” siger Niels-Henrik Hansen og tilføjer:

”John var altid en venlig og imødekommende kollega, man kunne altid hente hjælp hos ham; han var enormt opfindsom og sagde aldrig nej. Og var der konflikter mellem turoperatørerne og SAS, kunne John altid finde løsninger, så uenighederne ikke blev optrappet.

Turoperatørbranchen har med Johns bortgang mistet en af de store hjørnesten,” siger Niels-Henrik Hansen. Niels-Henrik Hansen forlod selv SAS i 2015, han havde seks år i Banedanmark som chef for trafikplanlægning og fik i år nyt job som direktør for specialforsikringsselskabet Dahlberg Assurance Agentur. Siden han forlod SAS, har han siddet i bestyrelsen for det danske flyselskab Alsie Express.

Relaterede artikler:

Dødsfald: Kendt rejsebrancheprofil er død

Lars Larsen fortrød aldrig sine år i rejsebranchen

Dødsfald i dansk luftfart