DRF fastfryser kontingentet

Lars Thykier

Der bliver ingen kontingentforhøjelser næste år i Danmarks Rejsebureau Forening oplyste DRF på sit medlemsmøde, hvor der var fokus på en række aktuelle sager for foreningens medlemmer.

DRF budgetterer med færre indtægter fra medlemmerne i 2013 – ikke mindst fordi sammenlægninger af rejsebureauer betyder færre medlemmer. Mens foreningens budget i år er på lige over seks mio. kr. bliver det næste år 5,7 mio. kr. – men beløbet kommer næsten til at balancere i forhold til DRF’s indtægter. Blandt andet har DRF sparet på huslejen ved sidste år at flytte ind hos Horesta.

DRF’s ca. 130 medlemmer omsætter årligt for omkring 15 milliarder kr., ca. 70 pct. af den samlede omsætning i den danske rejsebureaubranche.

På onsdagens medlemsmøde på Imperial Hotel i København fremlagde DRF’s direktør, Lars Thykier, en række af de sager, foreningen arbejder med i denne tid.

Det drejer sig bl.a. om problemerne for f.eks. kinesiske turister med at få visum til Danmark, hvordan Danmark kan blive bedre markedsført i udlandet – ”Danmark har efter Muhammed-tegningerne, sagen om grænsebomme ved den tyske grænse og udtalelser fra visse medlemmer af Folketinget ikke noget rigtig godt image i udlandet,” sagde Lars Thykier og tilføjede:

”Det er hammersvært for f.eks. en kinesisk turist at få visum til Danmark – fordi Danmark pr. definition betragter alle kinesere som potentielle asylansøgere.”

DRF samarbejder med bl.a. Justitsministeriet og Udenrigsministeriet om snart at få en brochure klar, der med budskabet ”Denmark – Open for Business and Pleasure” skal forsøge at fortælle udlændinge, at det alligevel ikke er så svært at få visum til Danmark.

Også sagen om danske Niels Holck, som en dansk domstol afviste at udlevere ham til retsforfølgning for våbensmugling til Vestbengalen i Indien, har fået betydning. Afvisningen af det indiske udvisningskrav har skabt stor vrede i Indien, og en af konsekvenserne er, at danske forretningsfolk ikke kan få erhvervsvisum til Indien. DRF frygter, at dette også kan ramme danskere der ønsker turistvisum til landet.

Blandt de andre emner på onsdagens møde var revisionen af loven om Rejsegarantifonden – og at EU kigger på nye fortolkninger af direktivet om pakkerejser. F.eks. forudses det, at EU vil lempe det antal dage, flyselskaber skal stå for forplejning og indkvartering ved f.eks. en askesky til blot to dage.

DRF fik også reklameret for en række af sine kommende kurser – om bl.a. mindfulness, arbejdet med de sociale medier og iværksætterkursus for potentielle nye aktører i rejsebranchen.

Et andet emne var IATA’s planer om at give sine flypriser direkte til rejsebureauer uden om reservationssystemerne – men på visse betingelser.

Stort alle de omtalte sager var der artikler om her på standby.dk i sidste uge – find dem i vores nyhedsarkiv.

I øvrigt fejrer Danmarks Rejsebureau Forening 12. april næste år sit 75 års jubilæum med en stor fest på hotel Crowne Plaza.