Israel og Letland har indført skrappere indrejserestriktioner for blandt andet danske rejsende i forbindelse med de stigende omikron-smittetal. Her arkivfoto med en dansk turist i Jerusalem, foto: Henrik Baumgarten.

DRF: Grænselukninger er ikke løsning på coronakrise

Stigende danske smittetal får Israel og Letland til at indføre restriktioner mod blandt andet danske rejsende. Globale rejsebureauforeninger, herunder DRF, siger: Lukning af grænser er ikke svaret.

WTAAA – World Travel Agents Associations Alliance – signalerer, at lukninger af landegrænser ikke er svaret på de stigende globale coronasmittetal. Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, er formand for WTAAA.

WTAAA tæller rejsebureauforeninger fra verden over, i Europa er det European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA). I en pressemeddelelse opfordrer WTAAA verdens regeringer til at løfte alle eksisterende rejsebegrænsninger mellem lande og regioner.

Men fastholdes grænselukninger, så har regeringer og myndigheder pligt til at give de berørte aktører og deres millioner af medarbejdere i rejse- og turismebranchen kompensation for deres tab, mener WTAAA.

WTAAA påpeger, at grænselukninger er med til yderligere at skade internationale rejser. I stedet for grænselukninger, ønsker WTAAA at der i stedet skal øget fokus på brug af mundbind, social distancering og vaccinationer mod coronavirus.

Hele den lange pressemeddelelse fra WTAAA kan ses i sin fulde længde på DRF’s newsroom, klik her.

Israel og Letland indfører sanktioner mod rejsende
Israel tilføjer fra onsdag i denne uge indrejserestriktioner for rejsende fra også Danmark samt Belgien og Storbritannien. Det sker som led i de stigende omikron-smittetal fra disse lande, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Israel har allerede forbud mod indrejse fra omkring 50 andre lande, navnlig fra Afrika, og kræver blandt andet også, at returnerende israelske statsborgere skal i selv-isolation imellem tre og syv dage, når de vender hjem fra udlandet.

Også Letland har gennemført skrappere indrejsekrav fra en lang række europæiske lande. Det baltiske land har de nye indrejsekrav gældende foreløbig til den 26. december, skriver Udenrigsministeriet i en opdatering af rejsevejledningen for Letland.

De nye lettiske regler gælder passagerer på fly, der ankommer fra Danmark samt blandt andet også Norge, Storbritannien, Sverige, Tyskland og de to andre baltiske lande, Estland og Litauen.

”Alle passagerer på et screenet fly, herunder dem, der er i besiddelse af en gyldig vaccination, er tidligere smittede, eller har et negativt resultat af en COVID-19-test udført før flyvningen til Riga, vil blive udsat for COVID-19-test (PCR). Transitpassagerer, børn under 12 år, flybesætninger, søfolk, diplomater er undtaget for testning,” skriver Udenrigsministeriet blandt andet.

Hele den lange opdaterede rejsevejledning for Letland kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Stigende coronatal betyder færre bookede rejser

Danske rejseforsikringsselskaber fraråder ikke rejser

Færdigvaccinerede over 60 år kan stadig rejse