”Mange advokater kender håbløst lidt til dette område,” siger Jakob Hahn, advokat i Danmarks Rejsebureau Forening, hvor han i over 16 år har beskæftiget sig med lovgivningen indenfor rejse- og transportområdet. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

DRF-jurist udgiver ny bog om ”Juraen på rejsen”

Jakob Hahn, advokat i Danmarks Rejsebureau Forening, debuterer som forfatter – med emner som lovgivning på rejse- og transportområdet samt fokus på pakkerejser og passagerrettigheder.

Bogen ”Juraen på rejsen” er ment som den til dato mest udførlige redegørelse for den retlige regulering i Danmark af markedet for pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer, samt den beskyttelse, der følger med.

Bogen til 1.700 kroner med moms er netop udkommet på forlaget Karnov, der om bogen skriver: ”Da størstedelen af rejser gennemføres med fly, indeholder bogen en detaljeret gennemgang af EU-forordning nr. 261/2004 om fælles bestemmelser om kompensation og bistand til flypassagerer ved boardingafvisning, aflysning eller lange forsinkelser.”

Klik for stort format. Jakob Hahn med sin nye bog, som han har skrevet i samarbejde med en anden fagjurist, advokat Sonny Kristoffersen. Privatfoto.

Bogens to forfattere er Jakob Hahn, advokat og afdelingschef i Danmarks Rejsebureau Forening samt Sonny Kristoffersen, også advokat og partner i Advokatpartnerselskabet Brinkmann Kronborg Henriksen.

Sonny Kristoffersen er tidligere medlem i Forbrugerklagenævnet under Forbrugerrådet, hvor han tidligere var leder af retshjælpsordningen Forbrugernes Principsager – ligesom han stadig er ekstern lektor og censor på de højere læreanstalter.

Jakob Hahn har blandt andet deltaget i Justitsministeriets følgegruppe til brug for udarbejdelsen af den nye lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer, ligesom han har deltaget i arbejdet revisioner af lov om Rejsegarantifonden.

Bog til alle der udbyder rejserelaterede ydelser
Til STANDBY.dk siger Jakob Hahn, at han de seneste par år har brugt en stor del af sin fritid på at skrive bogen.

”Den er meget juridisk og en tung sag på 800 sider – prisen på de 1.700 kroner med moms er generelt prisen på en jurabog på dansk; de udkommer i et begrænset oplag kun på dansk,” siger Jakob Hahn, der også er medlem af Pakkerejse-Ankenævnet og Forbrugerklagenævnet.

Om hvem der vil have glæde af bogen, siger han:

”Det vil mange i rejsebranchen; bogen er blandt andet en gennemgang af pakkerejselovgivningen, den henvender sig til alle indenfor hospitality og oplevelsesøkonomi; om deres virke er omfattet af alle de komplicerede regler; hvis man booker via en OTA, altså alle der udbyder rejserelaterede ydelser som indkvartering, billeje, rederier, der sælger pakkerejser, og navnlig transportsektoren, altså flyselskaber og firmaer med erhvervsrejsende.

Vi har forsøgt at medtage mange ankenævnskendelser med, så det ikke kun er hard core-jura og så man som ikke-jurist kan have glæden af bogen. På den måde er bogen også et opslagsværk med gode referencer til kendelser fra for eksempel Pakkerejse-Ankenævnet,” siger Jakob Hahn.

Mange advokater ved håbløst lidt om emnet
Hvorfor skriver I to advokater, dig og Sonny Kristoffersen, sådan en bog?

”I modsætning til mange andre lande i Europa findes der i dag ikke fagspecifik faglitteratur på dette område i Danmark. I store lande som England og Tyskland er rejselovgivning en selvstændig disciplin, hvor advokatkontorer har advokater der kun arbejder med rejselovgivning. Det er et område som er forholdsvist uoplyst i Danmark, hvor kun få advokater kender til området,” siger Jakob Hahn.

Jeg kan jo tydeligt se, at mange af de sager, vi har hos os i DRF, hvor nogle af vores medlemmer får en henvendelse fra en rejsebureaukunde via dennes advokat, med al tydelighed viser, hvor håbløst lidt mange advokater kender til dette område. Så bogen er også et ønske om, at flere bliver oplyst,” siger Jakob Hahn og tilføjer:

”Jeg har ikke skrevet denne bog som DRF-Jakob, bogen er ikke et partsanlæg fra DRF. Men den er også min udlægning af, hvordan retstilstanden bør være. Bogen er skrevet for at give objektiv og afbalanceret syn på disse områder.”

Relaterede artikler:

Kunder kan være dårligt beskyttet ved hotelkonkurs

EU-domstol afgør voldtægtssag mod rejsebureau

Nye billetregler kan blive kostbare for rejsebureauer