Rejsebureaubranchens foreninger er glade for den nye politiske aftale. Den er med til at hjælpe rejsebureauerne overleve krisen med de lukkede landegrænser. Her arkivfoto fra paskontrollen i Københavns Lufthavn, foto: Jasper Carlberg.

DRF og RiD: Glad for sikkerhedsnet under rejsebranchen

”Vi meget glade for, at Erhvervsministeren og et massivt flertal i Folketinget holder hånden under rejsebranchen med hjælpepakke med statsstøtte og statslån,” siger Danmarks Rejsebureau Forening og charterbureauernes brancheforening, RiD.

I en fælles pressemeddelelse udsendt i kølvandet på pressemødet med erhvervsministeren om den nye hjælpepakke til rejsebureauerne, skriver Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, RiD:

”Siden Udenrigsministeriet den 13. marts frarådede ikke-nødvendige rejser til hele verden, har rejsebureauernes salg af ferierejser stort set været gået i stå. Samtidig har rejsebureauerne skullet refundere penge til omkring 175.000-200.000 rejsende for de annullerede rejser frem til 10. maj.

Med dagens aftale om hjælp til rejsebranchen spænder et stort flertal i Folketinget et sikkerhedsnet ud under den betrængte rejsebranche.

Arbejdet med hjælpepakken bød i starten af processen på betydelige problemer, da branchen mente, at dens indhold ikke ville tilgodese hele branchen.

Først efter forslag fra Venstres Torsten Schack Pedersen om afholdelse af en eksperthøring og et efterfølgende samråd, blev rejsebranchens udfordringer og behov så tydelige for politikerne, at vejen blev banet til den netop indgåede aftale.

”Den helt ekstraordinære situation, rejsebranchen befinder sig i, stiller store krav til rejsebureauernes likviditet; en likviditet, de færreste har haft,” siger administrerende direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening og tilføjer:

”Derfor er vi meget glade for, at Erhvervsministeren og et massivt flertal i Folketinget i dag har besluttet at holde hånden under rejsebranchen med en hjælpepakke bestående af blandt andet statsstøtte og statslån”.

Også glæde hos RiD
”Rejsebranchen er en af de brancher, som blev ramt hårdt og dybt lige fra starten,” udtaler direktør Henrik Specht fra Rejsearrangører i Danmark.

”Og rejsebranchen vil formentlig være en af de brancher, som i længst tid vil være hårdt påvirket af COVID-19. Derfor hilser vi hjælpepakken velkommen, da den er med til at holde hånden under rejsebranchen, så flest mulige rejsebureauer kan komme igennem denne svære tid”.

”En særlig udfordring for branchen er, at ingen véd, hvor længe vi ikke kan gennemføre rejser. Det forudsætter dels, at de danske myndigheder skønner det sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne grænserne mod verden. Men derudover forudsætter det, at forholdene på rejsemålene muliggør, at de danske ferierejsende trygt kan holde ferie i udlandet”, tilføjer Henrik Specht.

Relaterede artikler:

Her er den nye politiske aftale om rejsebureauerne

Rejsevejledninger forlænget til 31. maj

Minister og erhvervsudvalg lyttede til rejsebureauer