DSB jubler over tog til tiden

Mens DSB har lukket ned for al kommunikation om det skandaleramte IC4-tog, jubler koncernen over præcisionen i de ældre tog. En ny opgørelse viser nemlig, at 94,3 pct. af fjerntogene nu kommer frem til tiden, mens det samme gør sig gældende for 93,8 pct. af S-togene. Dermed er rettidigheden blev markant bedre i løbet af det seneste år, og det er det bedste niveau i otte år, skriver Berlingske Tidende i dag.

”Det er meget, meget positivt. Der er ingen tvivl om, at det kan mærkes på vores image og kundetilfredshed. Rettidighed er den parameter, som kunderne lægger mest vægt på,” siger underdirektør i DSB Ove Dahl Kristensen.

DSB valgte sidste år at øge rejsetiderne for at få mere luft i køreplanerne efter katastrofale rettidighedstal i 2006, da kun 83,5 pct. af togene kom frem til tiden. Samtidig har Banedanmark fået luget ud i fejlene på hovedstrækningen, så der er færre hastighedsnedsættelser, og derudover kører IC3-togene med færre fejl og forsinkelser end nogensinde før.

Ove Dahl Kristensen påpeger, at årets første kvartal altid er årets bedste, og derfor skal man ikke regne med, at DSB kan holde niveauet året ud.  

Skrevet af Simon Jørgensen