DSB kan miste sine gyldne ruter

Der er udsigt til betydelige tab for DSB i forbindelse med EUs planlagte liberalisering af Europas jernbanedrift.

Ifølge Børsen vurderer flere eksperter, at EUs transportkommissær, Siim Kallas, nye jernbanepakke på baggrund af fiaskoen i Sverige, kan få DSB til at droppe sine hidtidige ambitioner om international togdrift, skriver b.dk.

Jacob Lund Nielsen, der er partner og medejer i rådgivningsvirksomheden CabinetDN henviser til, at de største strækninger i Danmark er oplagte for til eksempel Deutsche Bahn eller svenske SJ at overtage, når liberaliseringen slår igennem.

Her er han enig med Michael Svane, branchedirektør for DI Transport og Alex Landex, ekspert i jernbanedrift ved Danmarks Tekniske Universitet.

”Efter det ikke gik så godt med Øresundstrafikken har DSB besluttet ikke at agere på det internationale marked, og det kan gøre det vanskeligere at konkurrere også herhjemme”, siger Alex Landex til Børsen.

”Vi har intet imod konkurrence – tvært imod. Med planen ’Sundt DSB’, er vi i gang med en proces, der skal skabe en virksomhed, som på fair markedsvilkår kan og vil konkurrere”, skriver Jesper Lok, adm. direktør i DSB, i en kommentar.

Liberaliseringen i EU skal gøre det lettere at drive togdrift på tværs af grænserne, mens indenrigstrafikken skal åbnes yderligere.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.