DSB lukker rejsebureauer

Til juli nedlægger DSB sine rejsebureauer i Helsingør og Holbæk – begge har tre medarbejdere, der alle får arbejde hos DSB’s øvrige rejsebureauer på Sjælland.

 
”Den nye strategiplan betyder, at salg af internationale togbilletter rykkes til DSB Rejsebureau, der dermed bliver eneste udbyder. Hidtil er internationale togbilletter også solgt via nogle kundecentre, men nu bliver der altså kun én salgskanal,” siger direktør for DSB Rejsebureau, Søren E. Andersen, til Take Off. Han vil ikke give flere detaljer om DSB Rejsebureaus nye strategiplan.

Under hans domæne hører også DSB’s syv store billetkontorer på landsplan.

 

Medarbejderne på DSB’s kundecentre udland overføres til et kommende stort call center i København med 30 ansatte – det er første gang, DSB Rejsebureau får et call center. Hovedparten af opgaverne i DSB’s rejsebureauer i Helsingør og Holbæk overføres til det nye call center.

”Når vi lukker i Helsingør og Holbæk er der hårdt brug for de seks medarbejdere i andre af vore rejsebureauer,” siger Søren Andersen. Der kommer også et mindre call center i Svendborg.

 

DSB har 17 rejsebureauer plus sin turoperatør, DSB Tours, et online-bureau samt krydstogtbureauet i Roskilde. Ved omrokeringen i DSB tilføres yderligere 18 medarbejdere til DSB’s rejsebureauer.

 
DSB Rejsebureau har en skønsmæssig omsætning på ca. 400 mio. kr. om året – cirka halvdelen er internationale togbilletter, resten er flyrejser.

 

”Vi nåede ikke budgettet i 2009, men det var tæt på. Her i årets første kvartal er vi 8 % foran salgstallene fra første kvartal sidste år. Der er optimisme og der købes atter rejser, selv om snitprisen for en flybillet er faldet fra 2.400 kr. sidste år til nu blot 1.800 kr.,” siger Søren Andersen og tilføjer:

 
”Vi sælger meget storbyferier i Europa, men også USA-rejser rykker ligesom der er stigende efterspørgsel på Thailand. En stor succes er vort krydstogtrejsebureau; de sælger rigtig meget Royal Carribean og italienske MSC, navnlig ud af København samt i Middelhavet.”

 
Krydstogtsalget udgør ca. 7 % af omsætningen hos DSB Rejsebureau, der i Danmark også er generalagent for norske Hurtigruten samt Göta-kanalen i Sverige.

I december sidste år fyrede DSB Rejsebureau 11 af sine over 100 ansatte – og 8 ud af 70 på DSB’s billetkontorer

 

Skrevet af Henrik Baumgarten