IC4-tog fra DSB. (Foto: DSB | PR)

DSB: Stor fremgang i togrejser til udlandet

I løbet af første kvartal har DSB oplevet en stor fremgang i udlandsrejser med tog, ligesom selskabet har registreret en ”stigende efterspørgsel” på bæredygtige togrejser til andre lande.

DSB har netop offentliggjort kvartalsregnskabet for årets første tre måneder. Det viser, at resultatet for perioden fra starten af januar til og med marts endte med at skulle skrives med sort blæk, da selskabet fik et overskud på 188 millioner kroner før skat.

Det er bedre end i samme periode sidste år. Her beløb overskuddet sig til 30 millioner kroner, men det er værd at huske, at driften i januar 2022 fortsat var omfattet af COVID-19-restriktioner, hvilket – ifølge selskabet – resulterede i færre rejsende.

Derudover er det også bedre – men ikke helt sammenligneligt – med niveauet fra 2019, da man på daværende tidspunkt fik et underskud på 33 millioner kroner, men resultatet var dengang påvirket af omkostninger på 51 millioner kroner til fratrædelser blandt det administrative personale.

”Stor fremgang”
Ifølge DSB har der både været interesse for at køre i Danmark, ligesom passagererne også har ønsket at tage toget til udlandet. Selskabet oplyser, at man i løbet af første kvartal i alt har haft 39,3 millioner rejsende.

Det specificeres ikke, hvor mange af disse passagerer, der har været med en togafgang til eller fra udlandet, og presseafdelingen hos DSB oplyser til Standby.dk, at de i øjeblikket ikke har ajourførte tal for antallet af udlandspassagerer. I forbindelse med kvartalsrapporten fortæller DSB dog, at ”der er endvidere stor fremgang i de populære udlandsrejser mod syd”.

Selskabet forklarer derudover, at man oplever, at det blandt andet er kundernes opfattelse af, at det er bæredygtigt at rejse med tog til udlandet, der er med til at drive interessen for transportformen på disse strækninger.

Fordobler bestillingen
Det var på baggrund af den interesse, at DSB i april meldte ud, at man har fordoblet selskabets nuværende bestillingen af togstammer fra den spanske producent Talgo således, at den er blevet øget fra otte til 16.

Stammerne har hver især en kapacitet på 492 passagerer mod 136 passagerer i et IC3-tog, og de vil blive trukket af et elektrisk lokomotiv, når de tages i brug. De nye togstammer skal betjene den internationale trafik mellem København samt Aarhus og Hamborg.

Administrerende direktør Flemming Jensen ser visse udfordringer i den kommende tid, men overordnet set er direktøren godt tilfreds med årets første tre måneder.

”Vi er kommet godt i gang med 2023, men det er en stor udfordring at tiltrække nye kunder og skabe vækst i en periode med store generende infrastrukturarbejder på jernbanen.”


Relaterede artikler:

Stigende dansk fritidstrafik på Øresundsbroen

DSB øger ordren på forsinkede togvogne

DSB får mere kapacitet til internationale togrejser