‘Du bliver deprimeret af, at du ikke bor her’

Marlene Dietrich.

WEEKENDKLUMME: Det lyder som en joke – Hård kamp om OL – Syndig morgenmad – Messemotorvej – Marlene Dietrich.

Af Ejvind Olesen

TURISTREKLAME: Det lyder som en joke. Det er det nok også. En smart måde at markedsføre sig på. Turister, som måtte forvilde sig til Graubünden i Schweiz, må ikke mere tage foto, når de er i området. Nu har indbyggerne stemt og vedtaget en lov mod fotografering. Grunden? – Når billederne dukker op på de sociale medier bliver folk modløse og fortvivlede over, at de ikke selv er der og lever i den skønne natur. ”Folk bliver virkeligt kede af det og deprimerede, fordi de ikke lever her til daglig.” siger turistchefen.  Hvis du alligevel bryder loven, skal du betale en bøde på fem Schweizerfranc. På regionens hjemmeside har man fjernet alle fotos for ikke at lede folk i fortvivlelse Sjovt eller dumt? Døm selv.

HÅRD KAMP OM OL: At være arrangør af De Olympiske Lege (en gang hvert fjerde år) er i reglen ensbetydende med stort underskud. Græske skatteydere betaler endnu af på underskuddet fra OL i Athen i 2004 og spørg engang, hvordan det ser ud i Brasilien i dag. – Nu kæmper Paris og Los Angeles om 2024 og 2028, og ingen vil give op. Truslen om terror kan ændre billedet, men indtil videre fører Paris i 2024 og henviser LA til 2028. Men det vil LA ikke finde sig i. Foreløbigt afventes et møde i Lausanne i juli, men ifølge Wall Street Journal er Paris favorit til 2024.

SYNDIG MORGENMAD: Jeg troede engang, man synder mere om natten end om morgenen. Det ser ikke ud til at være tilfældet med ny morgenmadsrestaurant i København. Hyggestunden er navnet. ”Jeg vil skabe et sted, hvor man kan synde efter en tur i byen”, siger Mikkel Borg Bjergsø ifølge Horesta. ”Vi savner et sted i København, hvor man kan få god og anderledes morgenmad med lækre forbudte retter. Ikke noget med brunch, laksemousse og drænet yoghurt, fortsætter han.

MESSEMOTORVEJ: I Herning har man indviet en ti kilometer lang messemotorvej. Aftenen før transportministeren skulle klippe snoren over lå to regnorme i vejkanten, ”Nåh, vi må hellere skynde os med at komme over på den anden side”, sagde den ene til den anden, ”I morgen tidlig kommer der en bil.”

CITATET: ” Jeg prøver at komme til Bali. Jeg har brug for at smide telefonen i swimmingpoolen og lægge mig på en drømmeseng og drømme mig ud på Superligaens store hav. Men når alt kommer til alt bliver Bali-besøget nok ikke så langt, som det skulle have været.” (Direktør Janus Kyhl i BT efter Helsingørs oprykning til Superligaen i fodbold).

CITATET: Vi rejser oftere og længere, professionelt og i fritiden. Af og til kan det synes som om verden alene er befolket af turister. (Berlingske leder)

SMILET: Den ideelle ægtemand er altid høflig over for sin kone. Han flirter aldrig med andre kvinder, skælder ikke ud, drikker ikke, sløser aldrig med noget —-og findes ikke (Marlene Dietrich)

x

Læs Også

SAS er glade for journalisters interesse

”Vi er en højeksponeret virksomhed, og til tider føler vi, at vi har journalister gående direkte op og ned ad direktionsgangen, ” siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen. Men det var nu betydeligt mere før i tiden.

Kan EU-dom redde flyselskabers eksistens?

End ikke en strejke er nu undskyldning nok for forsinkelser, og det kan ende med, at de største flyselskaber som Air France og Lufthansa bliver nødt til at kræve ændring i EU-forordning om erstatninger til passagererne.

Derfor holder vi ikke ferie i Danmark

Kulturen i et andet land og det danske vejr var årsagen til, at 38 procent af danskerne valgte udlandet til en ferie sidste år, fremgår af ny årsanalyse.. ”En ferie i Danmark er mest for ældre mennesker”.

Wonderful Copenhagen skrumper

Er det svanesangen, der er indledt, eller er det bare politik fra Københavns Rådhus. Er det i virkelighed et spørgsmål om turisme, eller om vi bare skal være os selv? Lyspunkt med rullekufferter og vækst.

Optimismen blomstrer på Hotel d’Angleterre

Selv om det københavnske luksushotel har tabt voldgiftssag og et stort millionbeløb er det noget man klarer selv inden døre og haster videre mod endnu en rekordsæson.

‘Krydstogtskibe er sejlende miljøsvin i København’

Grov beskyldning fra selvbestaltet miljøgruppe og Østerbro grundejerforening, blandt andet med krav om landstrøm til skibene. Kan det true en ægte dansk turistsucces?