‘Du bliver deprimeret af, at du ikke bor her’

Marlene Dietrich.

WEEKENDKLUMME: Det lyder som en joke – Hård kamp om OL – Syndig morgenmad – Messemotorvej – Marlene Dietrich.

Af Ejvind Olesen

TURISTREKLAME: Det lyder som en joke. Det er det nok også. En smart måde at markedsføre sig på. Turister, som måtte forvilde sig til Graubünden i Schweiz, må ikke mere tage foto, når de er i området. Nu har indbyggerne stemt og vedtaget en lov mod fotografering. Grunden? – Når billederne dukker op på de sociale medier bliver folk modløse og fortvivlede over, at de ikke selv er der og lever i den skønne natur. ”Folk bliver virkeligt kede af det og deprimerede, fordi de ikke lever her til daglig.” siger turistchefen.  Hvis du alligevel bryder loven, skal du betale en bøde på fem Schweizerfranc. På regionens hjemmeside har man fjernet alle fotos for ikke at lede folk i fortvivlelse Sjovt eller dumt? Døm selv.

HÅRD KAMP OM OL: At være arrangør af De Olympiske Lege (en gang hvert fjerde år) er i reglen ensbetydende med stort underskud. Græske skatteydere betaler endnu af på underskuddet fra OL i Athen i 2004 og spørg engang, hvordan det ser ud i Brasilien i dag. – Nu kæmper Paris og Los Angeles om 2024 og 2028, og ingen vil give op. Truslen om terror kan ændre billedet, men indtil videre fører Paris i 2024 og henviser LA til 2028. Men det vil LA ikke finde sig i. Foreløbigt afventes et møde i Lausanne i juli, men ifølge Wall Street Journal er Paris favorit til 2024.

SYNDIG MORGENMAD: Jeg troede engang, man synder mere om natten end om morgenen. Det ser ikke ud til at være tilfældet med ny morgenmadsrestaurant i København. Hyggestunden er navnet. ”Jeg vil skabe et sted, hvor man kan synde efter en tur i byen”, siger Mikkel Borg Bjergsø ifølge Horesta. ”Vi savner et sted i København, hvor man kan få god og anderledes morgenmad med lækre forbudte retter. Ikke noget med brunch, laksemousse og drænet yoghurt, fortsætter han.

MESSEMOTORVEJ: I Herning har man indviet en ti kilometer lang messemotorvej. Aftenen før transportministeren skulle klippe snoren over lå to regnorme i vejkanten, ”Nåh, vi må hellere skynde os med at komme over på den anden side”, sagde den ene til den anden, ”I morgen tidlig kommer der en bil.”

CITATET: ” Jeg prøver at komme til Bali. Jeg har brug for at smide telefonen i swimmingpoolen og lægge mig på en drømmeseng og drømme mig ud på Superligaens store hav. Men når alt kommer til alt bliver Bali-besøget nok ikke så langt, som det skulle have været.” (Direktør Janus Kyhl i BT efter Helsingørs oprykning til Superligaen i fodbold).

CITATET: Vi rejser oftere og længere, professionelt og i fritiden. Af og til kan det synes som om verden alene er befolket af turister. (Berlingske leder)

SMILET: Den ideelle ægtemand er altid høflig over for sin kone. Han flirter aldrig med andre kvinder, skælder ikke ud, drikker ikke, sløser aldrig med noget —-og findes ikke (Marlene Dietrich)

x

Læs Også

Ingen journalister inviteres for deres blå øjnes skyld

Naturligvis forventer værten da noget til gengæld, men en seriøs virksomhed ved også, at det kan gå galt, og at man ikke er sikret en femstjernet anmeldelse af en rejse på forhånd.

Derfor er IAG interesseret i Norwegian

Hvad i alverden vil briterne med et flyvende underskud som Norwegian? Det er der mange gode svar på, alt imens aktiekursen på det norske selskab fortsat stiger.

Jeg ville aldrig rejse langt uden bagage

Måske koster det 500 kr. eller mere at få sin rullekuffert med på en flyvning over Atlanten, men det skal ikke afholde mig fra at have noget med, som gør min ferie eller forretningsrejse komplet. Uanset hvad flyselskaberne finder på.

Hvordan får man en turistambassadør til over 600 kr. i minuttet?

Naturligvis tjener Messi kun det store beløb på fodboldbanen, men hvad skal han lave som turistambassadør? Og hvad mener FN med begrebet ansvarlig turisme. Er det også at hælde nogle ud af en by, fordi de fylder for meget?

“Der kan jo ske så meget på et år”

Hvad enten man skal til koncert eller på krydstogt skal man efterhånden reservere et år forud, og flere andre i rejsebranchen følger godt med. Men hvor bliver de mange penge af undervejs?

Herlig forårsdag for SAS

Når der i dag i Stockholm er generalforsamling i SAS har der sjældent været en bedre stemning. Selv om både formand og næstformand træder tilbage, er økonomi og markedssituation så god, at selv pensionerede chefer har glemt at alting bare var bedre i gamle dage.