‘Du bliver deprimeret af, at du ikke bor her’

Marlene Dietrich.

WEEKENDKLUMME: Det lyder som en joke – Hård kamp om OL – Syndig morgenmad – Messemotorvej – Marlene Dietrich.

Af Ejvind Olesen

TURISTREKLAME: Det lyder som en joke. Det er det nok også. En smart måde at markedsføre sig på. Turister, som måtte forvilde sig til Graubünden i Schweiz, må ikke mere tage foto, når de er i området. Nu har indbyggerne stemt og vedtaget en lov mod fotografering. Grunden? – Når billederne dukker op på de sociale medier bliver folk modløse og fortvivlede over, at de ikke selv er der og lever i den skønne natur. ”Folk bliver virkeligt kede af det og deprimerede, fordi de ikke lever her til daglig.” siger turistchefen.  Hvis du alligevel bryder loven, skal du betale en bøde på fem Schweizerfranc. På regionens hjemmeside har man fjernet alle fotos for ikke at lede folk i fortvivlelse Sjovt eller dumt? Døm selv.

HÅRD KAMP OM OL: At være arrangør af De Olympiske Lege (en gang hvert fjerde år) er i reglen ensbetydende med stort underskud. Græske skatteydere betaler endnu af på underskuddet fra OL i Athen i 2004 og spørg engang, hvordan det ser ud i Brasilien i dag. – Nu kæmper Paris og Los Angeles om 2024 og 2028, og ingen vil give op. Truslen om terror kan ændre billedet, men indtil videre fører Paris i 2024 og henviser LA til 2028. Men det vil LA ikke finde sig i. Foreløbigt afventes et møde i Lausanne i juli, men ifølge Wall Street Journal er Paris favorit til 2024.

SYNDIG MORGENMAD: Jeg troede engang, man synder mere om natten end om morgenen. Det ser ikke ud til at være tilfældet med ny morgenmadsrestaurant i København. Hyggestunden er navnet. ”Jeg vil skabe et sted, hvor man kan synde efter en tur i byen”, siger Mikkel Borg Bjergsø ifølge Horesta. ”Vi savner et sted i København, hvor man kan få god og anderledes morgenmad med lækre forbudte retter. Ikke noget med brunch, laksemousse og drænet yoghurt, fortsætter han.

MESSEMOTORVEJ: I Herning har man indviet en ti kilometer lang messemotorvej. Aftenen før transportministeren skulle klippe snoren over lå to regnorme i vejkanten, ”Nåh, vi må hellere skynde os med at komme over på den anden side”, sagde den ene til den anden, ”I morgen tidlig kommer der en bil.”

CITATET: ” Jeg prøver at komme til Bali. Jeg har brug for at smide telefonen i swimmingpoolen og lægge mig på en drømmeseng og drømme mig ud på Superligaens store hav. Men når alt kommer til alt bliver Bali-besøget nok ikke så langt, som det skulle have været.” (Direktør Janus Kyhl i BT efter Helsingørs oprykning til Superligaen i fodbold).

CITATET: Vi rejser oftere og længere, professionelt og i fritiden. Af og til kan det synes som om verden alene er befolket af turister. (Berlingske leder)

SMILET: Den ideelle ægtemand er altid høflig over for sin kone. Han flirter aldrig med andre kvinder, skælder ikke ud, drikker ikke, sløser aldrig med noget —-og findes ikke (Marlene Dietrich)

x

Læs Også

Solnedgang og dessert på slots- og badehoteller

Man skal ikke altid tro, at man bliver omgivet af luksus, fordi et hotel reklamerer med det. Netop nu gentager TV2-stationerne deres serie med slotshoteller og badehoteller akkompagneret af kritikløse livsstilseksperter.

Er SAS nu attraktiv nok til at få friere?

Det var flyselskabet ikke for fire år siden, da formand Fritz Schur i en konsolideringstid i luftfart drog den konklusion. Men med formandsskiftet til marts, bliver det ikke ham, der skal føre til brudeskamlen, om overhovedet nogen.

Kvalitet som bundskraber og laveste fællesnævner?

Endnu et stort flyselskab vælger umagelige stole med lodret ryg som en konsekvens af lavere billetpriser. Hvornår skal vi stå op, så man sparer stolene?

Der er brug for gode idéer i dansk indenrigstrafik

Regeringen har lagt op til lavere afgifter på de danske indenrigsruter, som til gengæld skal binde Danmark tættere sammen. Der er behov for at tænke nyt og ikke bare sætte billetpriserne ned.

Når et rejsebureau sætter ræven til at vogte gæs

Metaforer fra dyreriget passer glimrende, når man lukker firmaer som AirHelp ind i folden i stedet for at løse problemerne selv. Kan BCD tjene to herrer?

Vore naboer vilde med danske hotdogs

Man kan godt få en hel del ud af at studere Visit Denmarks Imageanalyse om turisternes forventning om dansk gastronomi lige fra røde pølser til finkulinariske oplevelser. Norge topper med roserne til dansk mad på ferien.