Dubai åbner fra næste måned atter for internationale turister, men en række sundhedskrav skal være opfyldt for at få adgang til emiratet. Arkivfoto fra Dubai Tourism.

Dubai atter klar til udenlandske turister

Fra 7. juli åbner Dubai igen for udenlandske turister. Emirates flyver igen på København, dermed kan danskere komme til emiratet, der dog ikke har grønt lys i de danske rejsevejledninger.

Fredag i sidste uge genoptog Emirates sine flyvninger med passagerer mellem Dubai og København – i første omgang kun to gange om ugen.

Nu melder Dubais turistmyndigheder, at det fra 7. juli igen er muligt at besøge Dubai som turist. Besøgende til Dubai bør have en international sundhedsforsikring, der dækker Covid-19-sygdom under hele opholdet ligesom der er adgangskrav til internationale besøgende til Dubai, oplyser emiratet i en pressemeddelelse.

De danske rejsevejledninger har foreløbig kun grønt lys for danske turistrejser til Tyskland, Norge og Island. Rejsevejledningerne forventes udvidet i morgen, torsdag, til det meste af Europa. Der har ikke været nogen indikationer af, at der også kommer grønt lys til lande udenfor Europa, herunder Dubai.

Alle ankommende passagerer til Dubai skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test, der højst må være fire døgn gammel. Uden en sådan gyldig test bliver passageren testet i lufthavnen. Og er man positiv og smittet med coronavirus bliver den rejsende for egen regning indkvarteret i en ”institutionel facilitet” der stilles til rådighed af Dubais myndigheder. Derfor nødvendigheden af en international sundhedsforsikring.

Strandene i Dubai er genåbnet, men med skrappe krav til social-distance på mindst to meter, oplyser Dubai’s Department of Tourism ifølge den britiske avis The Independent.

Flyvende sundhedspakker
Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates’ koncernchef, siger i pressemeddelelsen fra Dubai Tourism:

”De seneste uger har Emirates gradvist udvidet sit netværk med afgange til en række destinationer via Dubai. Vi arbejder tæt sammen med alle myndigheder og internationale organisationer for at sikre det højeste niveau af sundhed og sikkerhed for både vores besætning, vores kunder og vores samfund. I øjeblikket forbinder Emirates fra Dubai 40 byer, og med de nyeste retningslinjer har vi mulighed for at udvide vores netværk og snart tilbyde flere destinationer.”

Flyselskabet Emirates har implementeret et omfattende sæt af foranstaltninger på hvert trin i kunderejsen, herunder en gratis hygiejneboks til alle rejsende. Boksen indeholder mundbind, handsker, hånddesinfektion og renseservietter.

Relaterede artikler:

Emirates vender tilbage til København

Nyt Wizz Air-selskab åbner fem ruter fra Abu Dhabi

”Rejsebranchen må indstille sig på nye standarder”