Ungarske Wizz Air åbner ny filial i emiratet Abu Dhabi – og får endnu en rute fra Ukraine til Billund Lufthavn. Arkivfoto fra Billund Lufthavn.

Nyt Wizz Air-selskab åbner fem ruter fra Abu Dhabi

Det ungarske lavprisselskab har fået sit første flyselskab uden for Europa, i Abu Dhabi. Der lægges ud med fem ruter – alle til Østeuropa. Wizz øger til sommer på Billund Lufthavn.

Wizz Air Abu Dhabi åbner sine fem nye ruter fra Abu Dhabi i juni og september. Abu Dhabi er det største af de syv medlemmer af de Forenede Arabiske Emirater, hvor Dubai nok er det mest kendte.

Wizz Air Abu Dhabi oplyser, at dets første ruter fra emiratet åbner til juni til Ungarns hovedstad, Budapest, og den rumænske hovedstad, Bukarest, mens man fra september vil flyve fra Abu Dhabi til rumænske Cluj-Napoca, polske Katowice og den bulgarske hovedstad, Sofia. På årsbasis udbyder de fem kommende ruter 220.000 flysæder mellem Abu Dhabi og de fem østeuropæiske destinationer.

Der tages forbehold for ruteåbningerne i forhold til coronakrisen, oplyser Wizz Air Abu Dhabi, der er et joint venture med Abu Dhabis statslige holdingselskab, ADQ. Wizz Air Abu Dhabi skal efter planerne også åbne ruter fra emiratet til blandt andet Indien, Mellemøsten og Afrika.

Med Wizz Air Abu Dhabi er der nu to lavprisselskaber i Abu Dhai. I efteråret oplyste emiratets flyselskab, Etihad Airways, og AirArabia, at de sammen etablerer et nyt lavprisselskab i Abu Dhabi med navnet Air Arabia Abu Dhabi.

Wiz Air øger på Billund Lufthavn
Fra juli åbner Wizz Air i øvrigt endnu en rute til Billund Lufthavn, denne gang fra Lviv i Ukraine med to ugentlige flyvninger. I forvejen har Wizz Air – under normale omstændigheder – 11 ruter til og fra Billund, hvoraf en af disse er til den ukrainske hovedstad Kiev. Med Lviv-ruten får Billund Lufthavn således to ukrainske destinationer på rutekortet.

“Vi har længe før coronakrisen talt med Wizz Air om Lviv, fordi vi kunne se et klart potentiale for en direkte forbindelse mellem Vestdanmark og det vestlige Ukraine, og nu kommer ruten som et dejligt lyspunkt midt i en trist tid. Samtidig bekræfter rutenyheden os i, at Wizz Air fortsat tror på det danske marked og en forhåbentlig snarlig genåbning,” sagde Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn, for nylig til CHECK-IN.dk

Wizz Air er i øvrigt et af de flyselskaber, der har holdt fast i operationerne til Billund under nedlukningen. Der flyves fortsat fra Bukarest og Iasi til den vestdanske lufthavn, mens de øvrige ruter forventes genoptaget gradvist i en periode fra midten af maj til starten af juni afhængig af, hvor længe de danske myndigheder opretholder den nuværende rejsevejledning.

Relaterede artikler:

Billund lander ny rute til Ukraine

Wizz Air etablerer lavprisflyselskab i Mellemøsten

Billund Lufthavn i nærkontakt med ambassadør