Dubai forventer 20 mio. turister i 2020

Lena Skogström, til venstre, repræsentant for Dubai Tourism i over 17 år, med Hoor Alkhaja, Manager Overseas Promotions for Dubai Corporation for Tourism.

Lena Skogström, til venstre, repræsentant for Dubai Tourism i over 17 år, med Hoor Alkhaja, Manager Overseas Promotions for Dubai Corporation for Tourism.

Olie var tidligere en vigtig indtægtskilde for Dubai, men i dag arbejder Dubai Corporation for Tourism ihærdigt på at øge antallet af turister til Emiratet.

I den forbindelse blev der denne uge holdt stor workshop på Hotel d’Angleterre i København med 17 repræsentanter fra Dubai og omkring 150 indbudte fra rejsebranchen.

”Turismen og øgede investeringer i Dubai er afgørende faktorer for Emiratet”, sagde Hoor Alkhaja, Manager Overseas Promotions Dubai Corporation for Tourism & Commerce Marketing, til takeoff.dk og fortsatte: ”Dubai bliver vært for verdensudstillingen EXPO i 2020, og til den tid forventes det, at Dubai har 20 millioner turister om året. I 2013 besøgte omkring 11 millioner Dubai, så det er en krævende udfordring, vi står overfor. Der åbnes næsten et nyt hotel i kategori med tre eller fire stjerner hver uge i disse dage, flere i centrum af byen. Regeringen har gjort det mere interessant at bygge nye hoteller, da de nu er fritaget afgift de første tre år. Ellers har det været gældende i Dubai, at hotellerne betaler en afgift til regeringen på 10 pct. af omsætningen.”

Dubai har mange af de attraktioner, der skal til for at nå det ambitiøse mål, og der kommer hele tiden flere til. I Dubai finder man blandt andre Burj al Arab, et af verdens få syvstjernede hoteller, men nu har Dubai Tourism erkendt, at skal målsætningen opfyldes, er det nødvendigt med flere tre og fire-stjernede hoteller for at være konkurrencedygtig overfor de nye segmenter, der skal til for at komme op på de 20 millioner turister i 2020.

Flyselskabet fra Dubai, Emirates, er en vigtig aktør i bestræbelserne, og der er store forventninger, når selskabet fra december erstatter den nuværende Boeing B777-300 med en A380 på den daglige rute fra København til Dubai.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.