Dubai Lufthavn forbyder uhåndterlig bagage

LUFTFART: Lufthavnen, verdens største for internationale passagerer, accepterer ikke mere abnormt stor bagage uden flade vinkler. Emirates er glad for sine USA-ruter fra Athen og Milano – de er ikke berørt af det nye forbud fra USA om elektroniske apparater.

Dubai Airport forbyder nu overstor bagage, der kan blokere bagagehåndteringssystemet. Det drejer sig om bagage uden flader. I stedet kan rejsende, der kommer til lufthavnen med bagage, der ikke opfylder de nye krav, mod en afgift få ”flyttekasser,” som de kan ompakke deres bagage til.

For mange rejsende kommer til lufthavnen med bagage, der bare var indsvøbt i plastic og bundet sammen. Denne bagage skal fremover i ”flyttekasser,” oplyser lufthavnen ifølge flere medier.

Lufthavnen i Dubai har et bagageområde, der svarer til 75 fodboldbaner. Bagagesystemet drives af 21.000 motorer – alene i januar håndterede lufthavnen 9,3 mio. stykker bagage. Et stykke bagage kører omkring en halv time fra check-in til det er fremme ved flyet.

To Emirates-ruter undgår nyt USA-forbud

USA og de britiske myndigheder indførte denne uge forbud mod, at en række elektroniske apparater fra i morgen, lørdag, tages med i passagerens håndbagage. I stedet skal de i den indcheckede bagage på flyvninger til USA og Storbritannien.

Passagerne må medbringe smartphones, men laptops, DVD-afspillere, kameraer osv. skal checkes ind.

De berørte flyselskaber i forhold til flyvninger til USA er: Egyptair, Emirates, Etihad (Abu Dhabi), Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, Saudia, Turkish Airlines og Qatar Airways.

Forbuddet giver udfordringer for de berørte selskaber, da f.eks. erhvervsrejsende ikke kan arbejde med deres elektroniske apparater under flyvningen til USA.

I går understregede Emirates, at forbuddet ikke gælder de to af selskabets ruter til USA, der mellemlander i Athen og Milano. Så dem kommer der formentlig pres på – og måske indsættelse af større fly.​