Dubai-nabo viste flaget i København

TURISME: ”Vi er typisk 30 pct. billigere end Dubai,” siger turistchefen for Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, Haitham Mattar.

Ras Al Khaimah, et af de syv emirater i UAE, sælger sig som rejsemål på bl.a. at være billigere end det mest kendte emirat, Dubai.

Ras Al Khaimah, RAK i daglige tale, er arealmæssigt med sine 1.700 kvadratkilometer (ca. det halve af Fyn) det fjerdestørste af De forenede Arabiske Emirater (United Arab Emirates, UAE)

Mens UAE’s kommercielle hovedstad og største by er Abu, er regeringsbyen Abu Dhabi, også navnet på det arealmæssigt største af de syv emirater.

RAK har 345.000 indbyggere, hvoraf en tredjedel er lokale, og har oktober til april som sin højsæson for turister med i snit 25 graders varme.

Selv om det er i Mellemøsten har RAK’s højeste bjerg, sne på toppen, 64 km strande, to 18-hullers golfbaner, ørkensafaris og fem shoppingmalls. De foreløbig 41 hoteller har 5.000 hotelværelser – i 2025 håber RAK at have 20.000.

Dubai er en times kørsel væk – turen kan også gøres på 20 minutter med vandflyver fra Dubais lufthavn til RAK.

Navnet Ras Al Khaimah betyde noget med ”toppen af teltet,” en henvisning til, at RAK ligger øverst blandt emiraterne i UAE.

RAK har set store vækst rater fra Norden – sidste år steg antallet fra Danmark 27 pct. til 3.000 ankomster. I alt var der sidste år 16.000 nordiske ankomster. RAK har ingen krav om at kvinder går med slør. De nordiske turister tilbringer i snit 5,5 nætter i RAK som led i et besøg til UAE der bl.a. også omfatter Dubai.

RAK håber i år på en mio. turister næste år – og tre mio. i 2025.

”Vi er typisk 30 pct. billigere end Dubai,” sagde koncernchef for Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, Haitham Mattar, forleden ved sammenkomst i København.