Dubai tiltrækker stadig flere internationale møder og events; emiratet er i 2020 vært for den store verdensudstilling EXPO. Pressefoto: Marriott.

Dubai øger fokus på events og kongresser

Det går stærkt for Dubai Business Events med danske Steen Jakobsen i spidsen om at tiltrække MICE-business. Sidste år vandt emiratet kommende events med 153.000 deltagere.

I 2018 tiltrak emiratets officielle eventbureau, Dubai Business Events, DBE, 13 procent flere events og kongresser til afvikling de kommende år i forhold til resultatet for 2017.

Klik for stort format. Danske Steen Jakobsen har siden sit skifte i 2013 fra jobbet som kongreschef hos Wonderful Copenhagen været Assistant Vice President of Dubai Business Events. Pressefoto fra Dubai Business Events.

Målt i antal i de MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events) arrangementer, som DBE sikrede Dubai sidste år, var det arrangementer med 153.000 deltagere.

Så der er grund til at 48-årige danske Steen Jakobsen, der siden skiftet fra jobbet som kongreschef hos Wonderful Copenhagen i 2013, har haft titlen af Assistant Vice President of Dubai Business Events, er tilfreds. DBE er Dubais officielle møde og kongresbureau, som hører under selve Dubai Tourism.

De officielle tal viser, at sidste år blev rekordår for DBE, der tiltrak 62 procent flere deltagere til events til afvikling de kommende år i forhold til DBE’s vindende bud i 2017.

I alt vandt DBE sidste år retten til at arrangere kommende kongresser med 153.000 deltagere. De MICE-arrangementer, der blev vundet af DBE sidste år, har en værdi af cirka 2,1 milliarder danske kroner.

Samlet landede Dubai Business Events sidste år 261 kontrakter om værtskab for større møder, konferenser og incentives-arrangementer de kommende år. De vundne arrangementer var en stigning på 24 procent sammenlignet med 2017. Sidste år bød DBE på 557 business events mod 354 i 2017.

Til STANDBY.dk siger Steen Jakobsen: ”En af Dubais styrker når det gælder at komme i kontakt med event planners og skabe konkurrencedygtige bud, er det tætte teamwork mellem aktørerne i Dubais mødeindustri. Mange kongresser arrangeres af internationale organisationer og foreninger.

Vi har Dubai Association Centre, en platform med os i Dubai Business Events, Dubais handelskammer og konferencecenter – sammen hjælper vi internationale organisationer med at åbne kontor i Dubai. Dem er der foreløbig 60 af – og via dem tiltrækker vi en masse møder og konferencer.”

DBE har nordisk kontor i København
Dubai Business Events kan blandt andet tiltrække de mange events fra verden over til afholdelse i Dubai ved at være meget aktiv overfor mødearrangører verden over.

Steen Jakobsen siger: ”Jeg var 13 år i Wonderful Copenhagen, de sidste syv som kongreschef med fokus på erhvervsturisme. Jeg fik for snart seks år siden mulighed for at komme til Dubai i en nogenlunde lignende rolle indenfor som jeg havde i WoCo.”

Dubai er et skønt sted med god livskvalitet og enormt fokus på turisme fra offentlige og private partnere. Vi vokser hvert år, målt på, hvad vi byder på og de events, vi vinder. Også i år skal vi afvikle rigtig mange messer og udstillinger for alle sektorer – teknologi, medicinalbranchen, fødevarer og så videre. Blandt vores største venues er Dubais modsvarighed til Bella Center i København, Dubai International Convention & Exhibition Centre.”

Selve Dubai har foreløbig 700 hoteller med 114.000 hotelværelser – flere hoteller har store MICE-faciliteter med plads til op til 2.000 kongresdeltagere.

”Vi har også mange danske og skandinaviske kongresdeltagere. At tiltrække kongresser fra Skandinavien er et af vores fokusområder, og vi er godt hjulpet af Emirates’ direkte flyruter til Dubai fra København, Oslo og Stockholm,” siger Steen Jakobsen og tilføjer:

”I 2017 havde Dubai 15,8 millioner internationale ankomster, 12 procent var MICE-turister. Vi har de seneste syv-otte år set en vækst i antal MICE-gæster på cirka det dobbelte af den gennemsnitlige globale vækst.”

Steen Jakobsen har 30 medarbejdere, halvdelen i Dubai, den anden halvdel er på kontorer verden over, blandt andet et i København som dækker Norden. Herfra arbejdes der for at trække møder og konferencer til Dubai.

I Norden repræsenteres såvel Dubai Business Events som Dubai Tourism af det store danske GSA-bureau Atlantic Link.

Vært for Verdensudstillingen EXPO
I år åbner Dubai Arena, en indendørs multiarena, ligesom vi kender det fra Royal Arena i København. Dubai Arena får plads til 17.000 og kan bruges til alt fra koncerter til sport og MICE-arrangementer, siger Steen Jakobsen og tilføjer:

Generelt er der meget nybyggeri på vej i Dubai, ikke mindst fordi Dubai i 2020 skal være vært for verdensudstillingen EXPO. I forbindelse med den seks måneder lange EXPO2020 får Dubai et nyt udstillingscenter og nye hoteller med over 15.000 hotelværelser, der åbner de næste 12-18 måneder.

Relaterede artikler:

Dubai skal gøres mere synlig i Norden

Emirates håber at øge i København

Emirat vil øge synlighed i Danmark