Emirates har klart største passagerfly i Københavns Lufthavn med selskabets daglige rute til og fra Dubai. Arkivfoto fra Københavns Lufthavn.

Emirates håber at øge i København

”Danskerne har fået øjnene op for Dubai og vores mange andre destinationer. Derfor ser vi nu på, om vi kan få mere kapacitet mellem Dubai og København,” siger Emirates’ landechef i Danmark, Morten Balk.

Der kan være mere kapacitet på vej til Emirates-ruten mellem Dubai og København som flyselskabet siden december 2015 har fløjet med Airbus A380. Det siger Morten Balk, landechef for Emirates i Danmark, til STANDBY.dk

Emirates vandt i aftes årets Danish Travel Awards i kategorien Bedste Interkontinentale Ruteflyselskab – hvor forbrugerne, der afgjorde afstemningen, kunne vælge mellem 25 flyselskaber.

Da Morten Balk modtog prisen sagde han fra scenen, at Emirates’ søsterselskab, FlyDubai, næste uge åbner rute fra Dubai til Helsinki. FlyDubai har mindre fly end Emirates, og Morten Balk antydede, men lovede ikke noget, at FlyDubai måske kan åbne ruter til andre mindre lufthavne i Skandinavien.

Emirates er eneste flyselskab der betjener Københavns Lufthavn med dobbeltdækkerflyet, der i versionen på ruten til København har plads til 615 passagerer, 58 på business class, de resterende 557 sæder er på economy.

”Målet er mere kapacitet mellem København og Dubai. Men mange faktorer spiller ind. Er der fly til rådighed? Har vi piloter og cabin crew til at betjene de ekstra fly? Og kan vi få de rigtige tider i lufthavnen, hvor vores fly kan lette og lande? Vi beslutter det typisk et halvt år i forvejen, og derfra justerer vi vores salgsindsats på det danske og sydsvenske marked,” siger Morten Balk.

Sidste år havde Emirates over 340.000 passagerer på sin rute fra Dubai til København, det hidtil bedste år på ruten. Der var en vækst på godt ni procent i forhold til sidste år, og 75 procent større sammenlignet med 2012, da ruten åbnede, betjent af mindre B777-fly.

Omkring 75 procent af bookingerne på ruten kommer fra rejsebureauer og firmakunder. Op mod 35 procent af passagererne skal til Dubai – resten af de rejsende fra København flyver videre med selskabet, hvis største destinationer med afrejse fra København er Thailand, Bali, Maldiverne, Australien og Filippinerne.

105 millioner A380-passagerer
Emirates har foreløbig 105 A380’ere, hvor 57 stadig mangler at blive leveret, oplyser dets hjemmeside. Siden selskabet for ti år siden begyndte at flyve med typen har der været over 105 millioner passagerer på 115.000 flyvninger.

Emirates betjener indtil videre 49 destinationer verden over med A380 – og har cirka 80 daglige A380-afgange fra Dubai, den længste rute er til Auckland i New Zealand.

Øger og reducerer i Skandinavien
I Skandinavien flyver Emirates også dagligt på Oslo og Stockholm, dog med de mindre Boeing B777. Fra 1. december i år til 31. marts næste år stiger Emirates betjening af Stockholm til to daglige Boeing B777-300 ER. Flyene har 360 passagersæder, dermed kommer Stockholm med sine to daglige Emirates-afgange op i alt 720 sæder i hver retning.

Men en af hovedbanerne i Emirates’ hovedlufthavn i Dubai skal næste år fra 16. april og til udgangen af maj istandsættes. Den reducerede banekapacitet betyder et formindsket trafikprogram for Emirates med mange aflysninger over hele Emirates’ netværk.

Det påvirker også flyvninger til Skandinavien, hvor der fjernes to ugentlige afgange fra både København og Stockholm i perioden, mens Oslo må klare sig med fire i stedet for de nuværende syv ugentlige flyvninger fra Dubai.

Omkring 30 procent af Emirates’ samlede kapacitet forventes berørt at de cirka 50 dage, hvor start- og landingsbanen er lukket næste forår.

Store vækstplaner i UAE
Dubai er et af de syv emirater i United Arab Emirates, UAE – og det er generelt en voksende turistdestination. Også for skandinaviske turister.

Mens der i år forventes 300.000 skandinaviske ankomster til UAE (sidste år var der 283.000, en stigning på ti procent), er målet 500.000 allerede i 2020.

Det oplyste repræsentant for UAE’s turistmyndigheder forleden i under emiraternes roadshow for rejsebranchen i København. Sidste år var der 84.000 danske ankomster til UAE, en stigning på 15 procent.

Relaterede artikler:

Emirater havde rejsebranchen til roadshow

Spies i nyt samarbejde med Emirates

Her er de 10 største flytyper i Københavns Lufthavn