Et kig ind i forsamlingen til Dubai Tourism og Emirates’ MICE-sammenkomst på restaurant Gemyse i Tivoli. Foto: Emirates.

Dubai samlede danske gruppe- og MICE-specialister

For at øge fokus på emiratet som destination til events, havde Dubai Tourism og Emirates forleden 30 specialister fra gruppeafdelinger samt MICE-bureauer til seminar i København.

På sammenkomsten arrangeret af Dubai Tourism og emiratets flyselskab Emirates blev der orienteret om Dubais muligheder som værtssted til MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events, red) arrangementer.

Ligeledes fortalte Emirates om flyselskabets betjening af blandt andet Dubai-København, der betjenes med en daglig Airbus A380, som selskabet lige nu har 115 af. Trods den igangværende coronakrise har Emirates ingen planer om at reducere betjeningen af Dubai-København ruten eller for eksempel indsætte mindre Boeing B777 på forbindelsen.

Ved sammenkomsten blev der trukket lod om gevinster. Vinderen blev, i midten, direktør Morten Engmark fra event og marketingbureauet Create-KBH. Han flankeres til venstre af Emiratas’ landechef i Danmark, Morten Balk, og Paul Sikic, branche og MICE-ansvarlig hos DTCM, Department of Tourism and Commerce Marketing i Dubai. Foto: Emirates.

Flyselskabet slår blandt andet på, at det kun har store fly og derfor kan transportere grupper på for eksempel over 50 til MICE-events i selve Dubai eller nogle af flyselskabets øvrige destinationer.

Samtidig har Emirates sin egen, danske gruppeafdeling på kontoret i København med fire dansktalende medarbejdere – så der ikke skal ringes til et oversøisk call center om dialog for rejsebureauer og MICE-arrangører.

Paul Sikic, branche og MICE-ansvarlig hos DTCM, Department of Tourism and Commerce Marketing, i Dubai, fortalte de indbudte gæster til arrangementet i København om emiratet som destination til grupper/konferencer.

Det er en international metropol med over 110.000 hotelværelser. Blandt konferencemulighederne er Meydan hestevæddeløbsbane, Dubai Opera eller Dubai International Convension & Exhibition Centre, tæt på lufthavnen og 3.000 hotelværelser indenfor gåafstand, hed det.

Frygter for EXPO 2020
Midt i en tid med coronafrygt er Dubai også ved at gøre sig klar til verdensudstillingen Expo 2020. Den afvikles i Dubai fra 20. oktober i år til 10. april næste år.

Der forventes omkring 25 million besøgende fra hele verden i perioden til Expo 2020, der har plads til op mod 250.000 besøgende per dag.

Verdensudstillingen har blandt andet overskriften ”Connecting Minds, Creating the Future” – set ud fra det perspektiv, at innovation og fremskridt er resultatet når mennesker og ideer mødes.

Under Expo 2020 vil alverdens lande vise deres bedste inden for innovation, opnåede resultater og fremtidsdrømme. Det sker under de tre hovedtemaer Opportunity, Mobility og Sustainability.

Alle lande har hver deres pavillon, mens der er flere overordnede tematiske pavilloner med fokus på bæredygtighed, fremskridt, mobilitet og mulighederne for at skabe en bedre morgendag.

Relaterede artikler:

Coronavirus: Qatar aflyser – Emirates flyver videre

Dubai varmer op til Expo 2020

Vil skabe verdens største underholdningsmekka