En illustration af noget af udstillingsarealet ved Expo 2020, der fra oktober i år til april næste år holdes i Dubai. Illustration fra expo2020dubai.com

Dubai varmer op til Expo 2020

Omkring 25 millioner gæster fra hele verden forventes mellem 20. oktober i år og 10. april næste år at besøge Verdensudstillingen Expo 2020. Dubai har som første arabiske land værtskabet.

Alt er langtfra på plads, men der kan sikkert allerede nu udstedes garanti for, at der bliver meget at se og opleve under Expo 2020 i Dubai.

Ifølge arrangørerne bliver Expo 2020 det største event der nogensinde er holdt i den arabiske verden med forventet deltagelse af 192 lande og millioner af besøgende fra hele verden gennem det halve års tid, hvor Expo har dørene åbne i Dubai.

Verdensudstillingen har blandt andet overskriften ”Connecting Minds, Creating the Future” – set ud fra det perspektiv, at innovation og fremskridt er resultatet når mennesker og ideer mødes.

Under Expo 2020 vil alverdens lande vise deres bedste inden for innovation, opnåede resultater og fremtidsdrømme. Det sker under de tre hovedtemaer Opportunity, Mobility og Sustainability.

Alle lande har hver deres pavillon, mens der er flere overordnede tematiske pavilloner med fokus på bæredygtighed, fremskridt, mobilitet og mulighederne for at skabe en bedre morgendag.

Udover de overordnede pavilloner kommer der også en række såkaldte ”distrikts-pavilloner” med hvert deres tema, hvor af nogle går igen. I alt skulle der gerne være 192 pavilloner klar til åbningen af Expo 2020.

Masser af underholdning
Der bliver masser af aktiviteter for de besøgende og udstillerne. For eksempel regnes der med at blive 60 daglige parader, show og events – ligesom deltagerne kan vælge mellem 200 spisesteder med mad fra hele verden.

Også møde- og eventbranchen vil der være fokus på under Expo 2020. Hér inddrages for eksempel det nye Dubai Exhibition Centre (DEC) på 45.000 kvadratmeter og blandt andet har en station på Dubai Metro 2020 link.

Expo-udstillingerne holdes hvert femte år – i 2015 var det i Milano, mens det i 2025 bliver japanske Osaka, der får værtskabet. Tre andre byer bød i øvrigt på værtskabet for Expo 2020, nemlig russiske Jekaterinburg, Izmir i Tyrkiet og brasilianske Sao Paulo.

Selve Expo 2020 har sin egen hjemmeside med masser af informationer: expo2020dubai.com

Relaterede artikler:

Dubai vinder priser som rejsemål til møder og events

Dubai øger fokus på events og kongresser

Lonely Planet klar med verdens bedste rejsemål