Eiffeltårnet. (Foto: Société d'Exploitation de la Tour Eiffel | PR)

Dyrere at besøge verdensberømt turistattraktion

I fremtiden bliver det dyrere for turister at besøge Eiffeltårnet. Omkostninger forbundet med en renovering og tabt fortjeneste under coronapandemien får tårnets ejere til at skrue op for billetpriserne fra juni.

En af verdens mest ikoniske bygningsværker, Eiffeltårnet i Paris, bliver fremover noget dyrere at besøge for turister, der vil tage turen til tops for at nyde udsigten.

Billetprisen bliver nemlig sat op med 20 procent. Prisstigningen skal angiveligt dække for omkostningerne for at renovere bygningsværket of for det økonomiske tab, som turistattraktionen oplevede under coronapandemien. Det skriver CNN.

En voksenbillet, der giver adgang til tårnet og inkluderer en elevatortur til toppen, kommer fra den 17. juni til at koste 35,50 euro, hvilket svarer til 263,33 danske kroner. Prisen stiger fra 219,32 kroner. For børn mellem 12 og 14 år kommer en billet til at koste 17,70 euro svarende til 132.04 kroner. En billet til børn på mellem fire til 11 år kommer til at koste 8,90 euro, hvilket svarer til 66,39 kroner.

Markant færre gæster under corona
Eiffeltårnet er offentligt ejet og drevet af virksomheden Sociéte d’Exploitation de la tour Eiffel (SETE, red.), som Paris Kommune ejer en majoritet af.

Under coronapandemien faldt besøgstallet markant fra 6,2 millioner besøgende i 2019 til blot 1,6 millioner besøgende i 2020. Året efter besøgte mindre end 2,1 millioner turister den verdenskendte attraktion.

I denne perioder var driftsomkostninger tre gange højere end indtjeningen, har SETE oplyst. Renoveringen bliver desuden fordyret af, at man under malerarbejdet i forbindelse med renovering skal tage forholdsregler for at undgå, at håndværkerne skal arbejde med bly. Mens bly ikke længere benyttes i dag, blev tårnet nemlig før i tiden malet med sundhedsskadelig blyholdig maling for at undgå rust.

Arbejdet med at male Eiffeltårnet vil, hvis forudsigelsen holder, forløbe sig indtil 2027. Derudover planlægger man også at give tårnets elevatorer en kærlig hånd, hvilket også kommer til at betyde, at tårnet vil være lukket i perioder.

Eiffeltårnet blev i øvrigt opført mellem 1887 og 1889 på Champ de Mars i Paris. Tårnet var en del af verdensudstillingen i 1889, og egentlig havde Gustave Eiffels virksomhed kun tilladelse til at have tårnet stående indtil 1909, hvorefter kommunen planlagde at rive det ned. Tårnet viste sig dog i mellemtiden at have værdi som sendemast for radiotelegrafi, hvorfor man endte med at lade tårnet stå.

 

Relaterede artikler:

Byggeri af kendt attraktion kan være slut efter 144 år

Overrendt turistattraktion får spærretid for turister

Renoveret svensk slot får royalt besøg fra Danmark