Slottet Sofiero nord for Helsingborg har rødder til den svenske kongelige familie og er en af Skåne-regionens store turistattraktioner. PR-foto via Helsingborgs turistråd.

Renoveret svensk slot får royalt besøg fra Danmark

Slottet Sofiero, hvor den senere dronning Ingrid af Danmark tilbragte mange somre i sin barndom, får fint besøg fra Danmark. Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte skal se det gamle slot.

Sofiero, der ligger nord for den svenske øresundsby Helsingborg og som har tilhørt den svenske kongefamilie siden 1864, er netop blevet renoveret. Arbejdet har foregået det seneste års tid.

I den anledning kommer dronning Margrethe og en af hendes to søstre, prinsesses Benedikte, på besøg tirsdag den 4 juni. Det oplyser Helsingborgs turistråd i en pressemeddelelse.

Dronning Margrethe og prinsesse Benedikte har dybe rødder til slottet Sofiero. Deres mor var nemlig den svenskfødte prinsesse Ingrid, der var datter af den svenske konge Gustav VI Adolf – og hun tilbragte i sin barndom mange somre på Sofiero. Prinsesse Ingrid, der i 1935 blev gift med kronprins Frederik af Danmark, blev dronning af Danmark, da Frederik IX i 1947 blev konge af Danmark.

Sofiero, der blandt andet er berømt for sin enorme blomsterpark, er en af Skånes store turistattraktioner.

Fest for Slottet
Færdiggørelsen af Sofieros renovering markeres med genåbningen af slottet under overskriften “Fest för slottet” den 5–9. juni. Det fem dage lange program byder på familieaktiviteter, guidede ture af slottet, foredrag, alsang og meget mere, oplyses det.

Dagen inden den officielle genåbning, besøges Sofiero af dronning Margrethe og prinsesse Benedikte. De får under deres besøg den 4. juni også en rundvisning på det nyrenoverede slot og kan blandt andet også se den nuværende udstilling på slottet, ”Sagaen om Sofiero – fra kongeligt slot till folkets park” samt udstillingen ”Astrid Lindgren – fantasiens landskab”.

Det kongelige danske besøg afsluttes med en rundvisning i Sofieros store blomsterpark.

 

Relaterede artikler:

Svenske forlystelsesparker skal tiltrække danske turister

Kong Frederik nævner turismen i populær bog

Camilla og Charles på vingerne for British Airways