Easyjet havde sidste år 90 millioner passagerer, heraf var de 17 millioner på forretningsrejse, oplyser flyselskabet. Pressefoto: Easyjet.

Easyjet styrker profilen i reservationssystem

For at tiltrække endnu flere forretningsrejsende har Easyjet landet ny aftale med et af de store reservationssystemer. Ifølge Easyjet er små 20 procent af dets passagerer på erhvervsrejse.

Denne gang har Easyjet indgået ny aftale med GDS-systemet Sabre, i forvejen har Easyjet distributionsaftaler med Amadeus og Travelport, sidstnævnte har reservationssystemerne Galileo og Worldspan.

Med den nye aftale med Sabre vil Easyjet yderligere have mulighed for at fremvise sine priser til navnlig forretningsrejsende, herunder erhvervsrejsebureauer og firmakunder, i nogle af de store GDS’ere, Global Distribution System.

Ifølge egne oplysninger har Easyjet set et voksende antal forretningsrejser gennem årene. Easyjet hævder således, at mens det tilbage i 2012 havde ti millioner årlige passagerer på forretningsrejse, var tallet sidste år nået op på næsten 17 millioner.

Generelt har Easyjet over 90 millioner årlige passagerer fløjet med selskabets foreløbig 329 Airbus-fly på dets over 1.000 ruter mellem 161 lufthavne i 35 primært europæiske lande.

I Danmark flyver Easyjet primært på Københavns Lufthavn – her var selskabet også sidste år det fjerdestørste målt i antal passagerer. Det blev til næsten 1,7 millioner Easyjet-passagerer, en stigning på over fire procent sammenlignet med 2018.

Kontakt til erhvervsrejsende
I en pressemeddelelse fra Sabre siger danske Thomas Haagensen, direktør for grupperejser i Easyjet:

”Partner-aftalen med Sabre udgør en vigtig del af Easyjets overordnede distributionsstrategi om salg via direkte salgskanaler. Med denne aftale kommer vi i kontakt med passagerer, der ikke nødvendigvis selv havde fundet vej til os.”

Easyjets hovedkvarter ligger tæt på Luton-lufthavnen udenfor London – selskabets største base er en anden lufthavn ved London, Gatwick. I alt har Easyjet 29 baser ud over Europa og flyselskaber i tre lande, udover Storbritannien også i Østrig (for at være indenfor EU efter Brexit) samt i Schweiz.

Relaterede artikler:

EasyJet og Travelport udvider samarbejdet

Sabre og Accor får ny teknologisk platform

EasyJet bliver første klimaneutrale flyselskab