Turistdirektør får eftertragtet turismepris

Det var sjette gang at Foreningen Danske Rejseskribenter uddelte sin turismepris, der be-står af en statuette af kongeligt porcelæn af Den lille Havfrue, specielt designet og med inskription.

Prisen tildeles en person, der har gjort noget særligt for danskernes ferie i eget land, og formanden for Danske Rejseskribenter, redaktør Ejvind Olesen, motiverede valget af Jørgen Hansen med hans mangeårige indsats i dansk turisme og helt specielt hans indsats i forbindelse med tilblivelsen af Danmarks turistrute for bilister, Marguerit-ruten.

Marguerit-ruten har i april 2006 15-års fødselsdag, og som direktør i det daværende Turismens Fællesråd var Jørgen Hansen en af idémagerne bag ruten og havde desuden den opgave at føre ideen ud i livet.

Det medførte bl.a. langstrakte forhandlinger om rutens forløb med de 13 involverede amter og de mere end 100 kommuner, som Marguerit-ruten passerer på sin 3.700 km lange vej rundt i landet, hvor den ad naturskønne veje fører til Danmarks 100 største, internationale seværdigheder.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.