Arne Melchior in memoriam

Arne Melchior.

Arne Melchior.

Arne Melchior har holdt sin sidste tale. At holde en tale var noget af det, han gjorde allerbedst.

Af Jørgen Hansen, tidligere. turistdirektør  

Altid uden noget særligt manuskript, men med nogle få stikord på en lap papir, altid med glød – og somme tider endda patos, altid formfuldendt og ofte krydret med små anekdoter. Han havde denne gave, som få i dag er i besiddelse af, at han kunne tryllebinde en forsamling samtidig med, at han argumenterede dygtigt for sine synspunkter og holdninger.

Det var derfor et lykkeligt indfald, da turismens høvdinge i 1987 valgte at spørge ham, om han ville være formand for det nystiftede Turismens Fællesråd. Det var en sag, som han allerede brændte for, og som han kom til at omfatte med stor kærlighed. På et tidspunkt, hvor der var meget lidt glød i den danske turisme, var Arne Melchior rette mand på rette sted. Han forstod at begejstre og at vinde selv de mest vankelmodige for sagen.

Der er næppe tal på de mange taler, han har holdt for turistfolk landet over og på de mange møder og sammenkomster, han deltog i for at gøre sine egne kolleger i Folketinget, borgmestre, turistforeningsformænd og turismevirksomheder begribeligt, at det ikke var ligegyldigt, hvordan man behandlede turismen – og navnlig: hvordan man behandlede turisterne selv.

Han var utrættelig, altid med et smil på læben og en underfundig bemærkning. Dansk turisme skylder ham stor tak for den imponerende indsats, som han ydede i årene som formand for Turismens Fællesråd.

Det var naturligvis ikke noget tilfælde, at han kaldte sine egne erindringer for ’Gave og opgave’. Han var fra naturens hånd udstyret med rige gaver, og dansk turisme er ham taknemmelig for, at en af de opgaver, han valgte at kaste sig over med sin karakteristiske ildhu, netop var at fremme turismen og få den så langt frem på den politiske dagsorden, som det overhovedet lod sig gøre.

Med stor sorg erfarer vi om hans bortgang, og vi sender de varmeste tanker til hans hustru Nina og til børnene.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.