Barbara Muckermann bliver koncernchef hos Kempinski Hotels, der vil vokse fra i dag 82 luksushoteller med yderligere 34. PR-foto via Kempinski Hotels.

Efter 127 år: Kvinde til tops i luksushotelkæde

Efter kun lidt over et år som koncernchef for highend-krydstogtrederiet Silversea forlod Barbara Muckermann sidste måned rederiet ”for at forfølge andre muligheder.” Nu er forklaringen kommet.

Tyske Barbara Muckermann skal nemlig fremover være koncernchef for kendte Kempinski Hotels, der kalder sig Europas ældste gruppe af luksushoteller.

Kempinski Hotels, der ejes af investorer fra primært mellemøstlige Bahrain, samt fra Thailand har foreløbig 82 luksushoteller i 36 lande i og uden for Europa. I Europa har Kempinski hoteller i Bulgarien, Italien, Kroatien, Letland, Malta, Rusland, Slovakiet, Slovenien, Schweiz, Spanien, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Og Kempinski har ambitioner om yderligere at sprede sig i Europa og på verdensplan, hedder det i pressemeddelelsen om ansættelsen af Barbara Muckermann. Kempinski-porteføljen skal de kommende år udvides med 34 hoteller og resorts i Afrika, Asien, Europa og Mellemøsten.

Pressemeddelelsen oplyses også, at Barbara Muckermann er den første kvinde som koncernchef i Kempinski Hotels’ 127-årige historie. Hun taler, ifølge pressemeddelelsen, fem sprog ligesom hun har en doktorgrad i statskundskab og økonomi samt en MBA fra London Business School.

Det oplagte valg
René Nijhof, bestyrelsesformand for Kempinski Hotels, siger i pressemeddelelsen om ansættelsen af Barbara Muckermann: ”Barbara har altid været på forkant i luksusdelen af rejsebranchen og hun har gennem årene vist evnen til at kunne løfte gæsteoplevelsen til et endnu højere niveau samtidig med, at indtægterne er steget. Hun er derfor det oplagte valg til at stå i spidsen for Kempinski Hotels.”

Barbara Muckermann har tidligere arbejdet for det italienske tøjvaremærke Loro Piana samt for krydstogtrederierne MSC Cruises, Norwegian Cruise Line og senest Silversea Cruises. Hun nåede 14 år hos Silversea, som i 2018 blev opkøbt af krydstogtkoncernen Royal Caribbean Group, der også tæller mainstream-varemærket Royal Caribbean International samt det lidt finere Celebrity Cruises. Og så Silversea øverst på kransekagen.

Barbara Muckermann nåede 14 år hos Silversea – først som kommerciel direktør, men siden januar sidste år som koncernchef.

Hos Kempinski afløser Barbara Muckermann hotelkædens koncernchef gennem syv år, Bernold Schroeder. Han oplyste i starten af måneden, på Linkenin, at han forlader Kempinski, der ikke meddelte om hans farvel i en pressemeddelelse, skriver hjemmesiden Hospitality Inside.

 

Relaterede artikler:

Kendt luksuskrydstogtrederi skifter uventet topchef

Hilton opkøber endnu en kæde af luksushoteller

Kostbar ring endte i støvsuger på berømt luksushotel