Reception på Strawberry-hotel. (Foto: Strawberry | PR)

Efter 18 måneder: Nu høster Strawberry frugterne

Det seneste halvandet år har Strawberry udskiftet det IT-system, der benyttes på størstedelen af koncernens hoteller. Det har været en stor opgave, men det lønner sig allerede, siger direktør.

Et af de største digitale projekter i den europæiske hotelbranche. Sådan beskriver Petter Stordalens hotelkoncern selv den opgave, som man gik i gang med i januar sidste år og har brugt det sidste godt halvandet år på at komme i mål med.

Det drejer sig om, at Straweberry har udskiftet det Property Management System, der benyttes på tværs af knap 230 af de i alt 245 hoteller, som koncernen har i porteføljen.

Systemet er en cloud-løsning, og det giver de ansatte adgang til en række funktioner. De kan blandt andet benytte det til administration af bookinger, opgaver ved ind- og udtjekning, tildeling af værelser, prissætning samt fakturering.

Ændringen har været på tegnebrættet siden 2020, og IT-personale fra Strawberry har arbejdet sammen med den hollandske teknologivirksomhed Mews, der har udviklet systemet, med henblik på at få det tilrettet til koncernens behov.

Venter sig flere fordele i fremtiden
Siden det første hotel tog systemet i brug, har Strawberry håndteret flere end 2,5 millioner bookinger, gennem, ligesom hvert tredje af hotellerne i kæden benytter de såkaldte Mews Kiosks, som gør det muligt for gæsterne at tjekke ind på egen hånd.

Strawberry har tidligere fortalt, at løsningen blev valgt, fordi den er fleksibel, sikker, skalerbar og kan tilpasses hotellernes individuelle behov, når det bliver nødvendigt, ligesom man regnede med, at den ville frigøre tid hos de ansatte således, at de kunne koncentrere sig om kunderne.

Ifølge Eirik Bogsnes, der er direktør for servicen på Strawberrys hoteller, har man allerede haft gavn af IT-systemet.

”Ikke nok med at vi har øget vores effektivitet, så har vi også få adgang til nye indtjenings- og forretningsområder. Vi nyder allerede godt af resultat af skiftet og ser frem til de nye muligheder, som vi kan få gavn af i fremtiden nu, hvor vi har adgang til helt ny og moderne cloud-teknologi.”

Tilfredse med at være færdige
Det har været nødvendigt at ajourføre hele det teknologiske økosystem, som Strawberry gør brug af i forbindelse med overgangen til det nye system, fortæller Kari Anna Fiskvik, der er direktør for teknologi hos den norske hotelkoncern.

Hun udtrykker tilfredshed med, at man nu har bundet sløjfe på det store arbejde. Det samme gør Matt Welle. Han er administrerende direktør for Mews, der efter eget udsagn sidder på omkring ni procent af det nordiske marked for løsninger til hoteller og nærer et ønske om at øge den andel.


Relaterede artikler:

Strawberry udvider: Overtager tidligere fængsel

Nu bruger 100 Strawberry-hoteller nyt system

Strawberry og Norwegian indleder samarbejde