Turistminister Rania Al-Mashat. Foto Egyptens turistministerium.

Egypten får kvindelig turistminister

Udnævnelsen af Rania Al-Mashat sætter rekord for antallet af kvinder i den egyptiske regering.

Det egyptiske parlament har godkendt udnævnelsen af Rania Al-Mashat som landets nye turistminister, hvilket gør hende til den første kvinde på posten og én af de seks kvinder, der beklæder ministerposter – det højeste antal i Egypten nogensinde.

Hun erstatter Yahya Rashid, som overtog posten efter Hisham Zaazou i marts 2016. Ændringen er en del af en regeringsomlægning, hvor fire ministerposter fik nye ansigter.

Rania Al-Mashat bibringer posten betydelig økonomisk og politisk erfaring. Hun har tidligere været senior økonomisk rådgiver i International Monetary Fund (IMF) og som viceguvernør for Egyptens nationalbank, hvor hun var den yngste, som nogensinde har beklædt posterne.

Anerkendt økonom
Hun er anerkendt for at have bidraget væsentligt til moderniseringen af Egyptens økonomiske politik, især under regeringens reformprogram efter 2011.

Rania Al-Mashat tog en BA i økonomi fra American University i Cairo i 1995 og en Master of Economics fra University of Maryland-College Park i USA i 1998. Herefter blev hun PhD i Økonomi fra det samme universitet i 2001.

I forbindelse med Egyptens nye kampagne for 2018, skal den nye minister sikre fornyet og øget interesse for destinationen ved en sammenhængende strategi. Hun skal stå for samarbejdet med investorer og sætte fokus på markedsføring, samt uddannelse og udvikling af ansatte i turismeerhvervene.

 

Relaterede artikler:

Grønt lys fra Putin til Egypten

Egypten er på vej mod topform

Fortsat turistmangel i Egypten

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.