Turistminister Rania Al-Mashat. Foto Egyptens turistministerium.

Egypten får kvindelig turistminister

Udnævnelsen af Rania Al-Mashat sætter rekord for antallet af kvinder i den egyptiske regering.

Det egyptiske parlament har godkendt udnævnelsen af Rania Al-Mashat som landets nye turistminister, hvilket gør hende til den første kvinde på posten og én af de seks kvinder, der beklæder ministerposter – det højeste antal i Egypten nogensinde.

Hun erstatter Yahya Rashid, som overtog posten efter Hisham Zaazou i marts 2016. Ændringen er en del af en regeringsomlægning, hvor fire ministerposter fik nye ansigter.

Rania Al-Mashat bibringer posten betydelig økonomisk og politisk erfaring. Hun har tidligere været senior økonomisk rådgiver i International Monetary Fund (IMF) og som viceguvernør for Egyptens nationalbank, hvor hun var den yngste, som nogensinde har beklædt posterne.

Anerkendt økonom
Hun er anerkendt for at have bidraget væsentligt til moderniseringen af Egyptens økonomiske politik, især under regeringens reformprogram efter 2011.

Rania Al-Mashat tog en BA i økonomi fra American University i Cairo i 1995 og en Master of Economics fra University of Maryland-College Park i USA i 1998. Herefter blev hun PhD i Økonomi fra det samme universitet i 2001.

I forbindelse med Egyptens nye kampagne for 2018, skal den nye minister sikre fornyet og øget interesse for destinationen ved en sammenhængende strategi. Hun skal stå for samarbejdet med investorer og sætte fokus på markedsføring, samt uddannelse og udvikling af ansatte i turismeerhvervene.

 

Relaterede artikler:

Grønt lys fra Putin til Egypten

Egypten er på vej mod topform

Fortsat turistmangel i Egypten

x

Læs Også

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

Island overvejer turistskat

Turisterne strømmer til Island i årlige tocifrede vækstrater. Nu foreslår den islandske regering en turistskat, der årligt skal give cirka 150 millioner danske kroner.

Billige charterrejser under hedebølge

Solen står i disse dage højt over Danmark og mange charterrejser med afgang i denne tid sælges til halv pris. Men charterbureauerne frygter ikke for salget af højsæsonens ferierejser.

Stor dansk vækst i Berlin

Der var i årets første kvartal over 33 procent flere danske ankomster til den tyske hovedstad end samme tid sidste år. Tyskland var også sidste år det land med flest danske overnatninger.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.