Turistminister Rania Al-Mashat. Foto Egyptens turistministerium.

Egypten får kvindelig turistminister

Udnævnelsen af Rania Al-Mashat sætter rekord for antallet af kvinder i den egyptiske regering.

Det egyptiske parlament har godkendt udnævnelsen af Rania Al-Mashat som landets nye turistminister, hvilket gør hende til den første kvinde på posten og én af de seks kvinder, der beklæder ministerposter – det højeste antal i Egypten nogensinde.

Hun erstatter Yahya Rashid, som overtog posten efter Hisham Zaazou i marts 2016. Ændringen er en del af en regeringsomlægning, hvor fire ministerposter fik nye ansigter.

Rania Al-Mashat bibringer posten betydelig økonomisk og politisk erfaring. Hun har tidligere været senior økonomisk rådgiver i International Monetary Fund (IMF) og som viceguvernør for Egyptens nationalbank, hvor hun var den yngste, som nogensinde har beklædt posterne.

Anerkendt økonom
Hun er anerkendt for at have bidraget væsentligt til moderniseringen af Egyptens økonomiske politik, især under regeringens reformprogram efter 2011.

Rania Al-Mashat tog en BA i økonomi fra American University i Cairo i 1995 og en Master of Economics fra University of Maryland-College Park i USA i 1998. Herefter blev hun PhD i Økonomi fra det samme universitet i 2001.

I forbindelse med Egyptens nye kampagne for 2018, skal den nye minister sikre fornyet og øget interesse for destinationen ved en sammenhængende strategi. Hun skal stå for samarbejdet med investorer og sætte fokus på markedsføring, samt uddannelse og udvikling af ansatte i turismeerhvervene.

 

Relaterede artikler:

Grønt lys fra Putin til Egypten

Egypten er på vej mod topform

Fortsat turistmangel i Egypten

x

Læs Også

Klar med rejsemesse for aktiv ferie

I weekenden 6.-8. april arrangerer rejsemagasinet Vagabond i København en nyskabelse med fokus på aktiv ferie. Fredag er der B2B-workshop, mens der er åbent for publikum lørdag og søndag.

Turister vender tilbage til Tyrkiet

Tyrkiets overnatningstal for hoteller er vokset med 18,9 procent i 2017 i forhold til det foregående år.

Ny rekord i dansk turisme

I 2017 nåede de udenlandske overnatninger op på 26,6 millioner. Dertil kommer omkring 2,6 millioner udenlandske overnatninger via Airbnb, og samlet set har der aldrig været flere turister i Danmark.

Sælger stadig flere charterrejser

”Danskerne er bange for det danske sommervejr, de har tillid til økonomien og køber derfor charterrejsen nu,” siger direktør for stort charterrejsebureau.

Singapore Airlines vil sælge kæresteture

Forhold har det med at blomstre, når man oplever verden sammen. Derfor anbefaler Singapore Airlines fem helt særlige kærlighedsdestinationer.

Drikkepenge efter nye regler i USA

Lovforslag på vej om hvem, der skal råde over drikkepengene, kan give ændringer for gæsterne, men ser ud til at være en klar fordel for restaurantens indehaver.