Sharm el Sheikh.

Grønt lys fra Putin til Egypten

Russerne er ikke verdens mest populære turister, men de er savnet, når de ikke kommer. Det har Egypten mærket.

Sharm el Sheikh er nok Egyptens mest populære og eksklusive ferie- og badeby, men det seneste par år har mange af de eksklusive hoteller stået tomme, personalet er sagt op, og rejsebureauer er krakket. Men nu går det heldigvis for Egypten den anden vej.

Som en nytårsgave fra den russiske præsident Putin blev der igen givet grønt lys for russiske fly fra Rusland til Egypten, både rute-og charterfly, og noget tyder på, at der allerede kommer gang i ferietrafikken i denne vinter.

Det sker som følge af, at sikkerheden i Sharm el Sheikh er forbedret, og egypterne har de seneste år investeret ca. 160 mio. kr. for at komme ajour og få den internationale godkendelse. Nu mangler kun Storbritannien at være klar til at genoptage trafikken. Det ventes at ske i nær fremtid.

Præsident Vladimir Putin er ikke typen, der som i det meste af Europa nøjes med giver grønt lys for rejser til bestemte områder af et land, som for eksempel til Hurghada, hvor danske bureauer har betydelig chartertrafik. For ham er det alt eller intet, og det har nu i over to år været stop for flytrafik til Egypten.

Siden flystyrtet på Sinaihalvøen 31. oktober 2015, hvor et fly fra Sharm el Sheikh med russiske turister eksploderede og alle om bord omkom, har der været stop for  flyvninger fra Rusland.

Og russerne udgjorde en stor del af turisterne i Egypten. Lidt for mange synes nogen – også danske turister på feriestederne – men de udgør en vigtig del af Egyptens økonomi.

Efter al sandsynlighed var der en bombe om bord på ulykkesflyet, selv om der også var teorier om en missilnedskydning. Derfor pegede pilen på manglende sikkerhed i lufthavnen i Sharm el Sheikh og derfor har den dramatiske begivenhed og efterfølgende usikkerhed kostet dyrt.

Ingen røde kort
Dele af den danske ferietrafik er i gang i vinter til Hurghada, det er nærmeste område fra Danmark, hvis man skal være sikker på solskin. Men den når næppe op på fuld styrke igen til Sharm el Sheikh før næste sæson. Og da under forudsætning af, at der ikke kommer nye terroraktioner.

På Udenrigsministeriets hjemmeside har man taget ’det gule kort’ i brug for Egypten. Der advares mod stor risiko for terror i bestemte områder og opfordres til forsigtighed i andre. Men der er ikke, hverken til Hurghada eller Sharm el Sheikh, et rødt kort med påskriften ’alle ikke nødvendige rejser frarådes’.

Den form for gradbøjning kender præsident Putin til gengæld ikke.

 

Relaterede artikler:

Grønt lys for rejser til Sharm el-Sheikh

Apollo genåbner Sharm El Sheikh

Rødt kort til Sharm el-Sheikh

x

Læs Også

Store bøder til topløse i Palma de Mallorca

”Det lyder som ren lokalpolitik, jeg har aldrig hørt klager om dette,” siger dansk rejsebureaudirektør efter Palma de Mallorca, hovedbyen på den spanske ferieø, er på vej med forbud mod topløse turister udenfor strandene.

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Store forskelle i europæisk turistvækst

Danmark er nummer 5 fra bunden blandt de 33 europæiske lande, der har rapporteret foreløbige tal for turismevækst i op til årets fem første måneder. Listen fra European Travel Commission toppes af Tyrkiet.

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Det kan koste bilister over 21.000 kroner at køre mere end 50 kilometer for hurtigt i Storbritannien, viser FDM-oversigt over bødetakster i 21 europæiske lande.

Danskere bruger mest bilhjælp i Tyskland

De tyske motorveje er stor udfordring for mange danske familier, viser ny statistik fra SOS International – der også tager et opgør med et par gamle bilferie-myter.

Klar med dansk læge i udlandet

Fordelskunder hos Tryg Forsikring kan under deres ferie i udlandet via ny app komme i videokontakt over mobilen med en dansk læge hjemme i Danmark.